![]() |
Ankaranın Önemli Özellikleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ankaranın Önemli Özellikleri![]() Ankaranın En Önemli Özellikleri;Ankara çağlar boyu Anadolu Medeniyetlerinin beşiği, Başkent olmasından sonra özellikle kültürel etkinlikleri açısından hızlı bir toplumsal gelişme ve yenileşme içerisindedir ![]() ![]() Eğitim ve öğretim açısından Türkiye'nin önemli merkezlerinden biri olan Ankara'da 150'den fazla ilk ve orta dereceli okul ile halk eğitim merkezi vardır ![]() ![]() ![]() Ankara'da bulunan üniversitelerin bir bölümü Türkiye'nin bir bölümü, Avrupa'nın ve dünyanın en önemli üniversiteleri arasında gösterilir ![]() Ankara'daki sinema alanındaki önemli organizasyonlardan biri Ankara Uluslararası Film Festivali'dir ![]() ![]() ![]() Ankara'daki önemli parklar arasında Atatürk Orman Çiftliği, Altınpark, Gençlik Parkı, Abdi İpekçi Parkı, Güven Park, Kurtuluş Parkı, Seymenler Parkı, Botanik Parkı, Kuğulu Park, Harikalar Diyarı, Göksu Parkı, Köroğlu Parkı, 50 ![]() ![]() ![]() Ankara'da kente giriş çıkışlarda diğer önemli yer Ankara Şehirlerarası Terminal İşletmesi yani kısaca AŞTİ'dir ![]() Tren yolu ile giriş çıkışta en önemli yer TCDD Ankara Garı'dır Ankara İlinin özellikle; Dikmen, Çankaya ve Gazi Osman Paşa semtlerinde eski Osmanlı mimarisinin taklidi ile başlayan akım; modern mimariye dönüşerek şimdiki çağdaş Türk mimarisinin biçim ve stiline önderlik etmiştir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ankara Başkent olduktan sonra müzecilik alanında başarılı çalışmalarla adını duyurmuştur ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|