![]() |
Akdeniz Hakkında Şiirler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Akdeniz Hakkında ŞiirlerMEMLEKETİM AKDENİZ Altın rengi toprağın, Gümüş rengi dağların, Zümrüttendir ormanların, Gök mavisi akar ırmakların Büyüler beni ![]() Memleketim AKDENİZ… ![]() Sevdası yüreğime işlemiştir benim, Gecelerde gündüzlerde hatta karanlıklarda ![]() Dağların, ovaların,toprakların, Çağlayarak akıp giden ırmakların, Büyüler beni, Memleketim AKDENİZ… Sende yaşarım sevdalarımı, Sende bulurum mutluluklarımı, Karnımı doyurmak için tüm nimetlerimi, Sende buluyorum,Türkiye’min parçası, Sende yaşıyorum,memleketim AKDENİZ ![]() ![]() Dumanlı dağların yüceliğini, Coşkulu ırmakların akışını, Güneşin sıcaklığını,toprağın mis kokusunu, Sende buluyorum, Seninle yaşıyorum Memleketim AKDENİZ… ![]() Selahattin Ölmez Akdeniz Varsa yoksa tek deniz Akdeniz ![]() Mavi deniz gök deniz Akdeniz ![]() Rûhum seninle aydınlık Bahtım seninle açık Suların bayrağımca temiz Akdeniz ![]() Yurdumu sarsın sıcağın Bensiz olur mu kucağın Sana uzanan elin Kollarını kıracağım ![]() Tarihimden derin iz Akdeniz,Akdeniz ![]() ![]() ![]() Enver Özçağlayan |
![]() |
![]() |
|