![]() |
Namaz İle İlgili Kısa Şiirler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Namaz İle İlgili Kısa ŞiirlerNamaz İle İlgili Şiirler Namaz Şiirleri Namaz Namaz öğretir saygıyı Namaz giderir kaygıyı Namaz yüceltir duyguyu Namaz kılmak erdemdir ![]() Namaz rabbe aracı Namaz mümin miracı Namaz dinin tacı Namaz kılmak erdemdir ![]() Kılanda bulursun haz Kılmayanda huzur az Tevbe deyip hemen tez Namaz kılmak erdemdir ![]() Namaz hükmün gereği Namaz dinin direği Namaz canın ereği Namaz kılmak erdemdir ![]() Namaz büyük sevaptır Namaz Cennete anahtır Namaz kılmamak günahtır Namaz kılmak erdemdir ![]() Kılmayandan kul olmaz Kılan yolda kalmaz Beş vakitin bilmeyen Halk dilinde beynamaz ![]() İhsan Baştürk Namaz Miraçta emrolunmuştur namaz kılın Beş vakit namaz Miraç gecesi farz olmuştur, Namaz Miraçta emrolunmuştur namaz kılın ![]() İbadet bizim gönlümüzde değer bulmuştur, Namaz Miraçta emrolunmuştur namaz kılın ![]() Hak'ka dua edip onun adını anmalı, Yaptığımız ibadet içimize sinmeli ![]() Hiç olmazsa günde beş vakit Hak'ka dönmeli, Namaz Miraçta emrolunmuştur namaz kılın ![]() İbadet müslümanların gönlünün süsüdür, Kulları namaza davet ezanın sesidir ![]() Namaz insanın Hak'ka şükrünün edasıdır, Namaz Miraçta emrolunmuştur namaz kılın ![]() Allah'a ne kadar ibadet etsek te azdır, Namaz kılan insanların yüreği temizdir ![]() Namaz bizim Allah'a kulluk vazifemizdir, Namaz Miraçta emrolunmuştur namaz kılın ![]() Namaz kılarak insan yalnız Hak'ka tapar, Namaz dünyada insanı melek gibi yapar ![]() Yusuf namaz kılan şehadetle gözü kapar, Namaz Miraçta emrolunmuştur namaz kılın ![]() Yusuf Tuna Abdest nehrinde yikaninca Evimizin önünden Pırıl pırıl ve berrak Güzel bir nehir aksa ![]() Demeden sabah akşam, Günde beş kez yıkasam ![]() Misler kokar her yanım, Kuş gibi olur canım ![]() Kulluk için beş defa Abdestimi alınca, Namaz ile aramda Kurulur gönül bağı ![]() Olur küçük günahlar, Bir sonbahar yaprağı ![]() Bestami Yazgan Namaza Davet Seni sevdiğimi söylemem fazla Sensiz ne ilgim var baharla yazla Gönlümü doldurdun sevinçle hazla Çünkü seyreyledim namazda seni Sevdim bir kez daha niyâzda seni Sen namazda -bilsen- meleksin, cansın Rükûda secdede bir hüsnüansın Namaz kıl uğrunda varlığım yansın Şükür seyre daldım namazda seni Temâşâda kaldım niyâzda seni İbadet insanın rûh cilâsıdır Varlığında Hakk'ın tecellâsıdır Bînamaz nefsinin mübtelâsıdır Mutluyum gördükçe namazda seni Bir kez daha sevdim niyâzda seni Hayreddin Karaman Mevlâ'nın Huzurunda Abdest almak temizler Eli, yüzü, yüreği ![]() İbâdetler içinde Namaz dinin direği ![]() ALLAH’a ulaşmanın Buldum nurlu yolunu, Huzuruna çağırır Beş kez küçük kulunu ![]() Ezanlar okununca Seller gibi coşarız, Dedem ile beraber Hep camiye koşarız ![]() Mevlâ’nın huzurunda Saf tutunca çiçekler, Bizlere hayran olur Gökte güzel melekler ![]() Sabah, öğle, ikindi Benim nur çiçeklerim ![]() Akşam ile yatsıyı Heyecanla beklerim ![]() Namaz kılınca gider Tüm üzüntüm, kederim, Bütün insanlık için Her gün dua ederim ![]() ![]() ![]() Bestami YAZGAN Miracımsın sen benim, şahidimsin, ey namaz! Kurtuluş yolum benim, buldum seni nihayet, Ne bilsin ki gafiller, heyhat seni anlamaz, Seni hor gören gözü, Rabbe ettim şikâyet, Miracımsın sen benim, sultanımsın, ey namaz! Lâl oldu gönül dilim, tarif edemez seni, Esrar-ı hakikatin sultanısın sen namaz ![]() Ne bilsin ki cahiller, bilmez, göremez seni, Miracımsın sen benim, dermanımsın, ey namaz! Gecenin ol şerrinden senle bulurum felâh, Esrar-ı zikrullahın sultanısın sen, namaz, Ezan-ı Muhammedî der hayye alessalah ![]() Miracımsın sen benim, necatımsın, ey namaz! Sırları aşikâr et, görsün ol biçareler, Esrar-ı beytullahın, ashabısın sen namaz, N’olur bırakma bizi, senle dolsun haneler, Miracımsın sen benim, mihmanımsın, ey namaz! Ey takvanın silâhı, müminlerin baş tacı, Ey menba-ı aşkımın sevdası canım namaz, Ey mü’minin miracı, ey gönlümün ilâcı, Miracımsın sen benim, rahmetimsin ey namaz! Ol Rahman’a götüren, sen gönlümün burakı, Ey gözlerimin nuru, ışığım benim namaz, Kavuşturansın Rabbe, yakın eden ırakı, Miracımsın sen benim, şahidimsin ey namaz! NAMAZ Namaz gafletten uyanıştır Namaz insanca bakıştır Namaz zulme haykırıştır ![]() ![]() ![]() Namaz ezan’a kaçıştır Namaz tekbir’e dalıştır Namaz nefsini yıkıştır ![]() ![]() ![]() Namaz cehaleti aşma Namaz cehaleti as’ma Namaz cehaleti yak’madır ![]() ![]() ![]() Lokman HAMİTOĞLU |
![]() |
![]() |
|