![]() |
Şairlerin Güzel Sözleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Şairlerin Güzel SözleriŞairlerin Güzel Sözleri İnsanın büyüdükçe mi artıyor dertleri ? Yoksa insan, büyüdükçe mi anlıyor gerçekleri ? [Özdemir Asaf] Nasıl bittiyse bundan öncekiler, bu da biter ![]() ![]() ![]() ![]() [Aziz Nesin] 'İlk görüşte aşka inanırım' ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() [Can Yücel] Hayatın en hüzünlü anı, deli gibi sevdiğin insanın buna değmediğini gördüğün andır ![]() ![]() [paul auster] Bil ki düşmek değildir insanları üzen ![]() ![]() ![]() [paul auster] Bir insanın sana neler verebileceği değil, Senin için nelereden vazgeçeceği önemlidir ![]() ![]() [Hegel] Üzülmüyorum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() [Sunay Akın] Beni affet ![]() ![]() ![]() ![]() Ahmet Hamdi TANPINAR Git yada kal benim için farketmez ![]() ![]() ![]() [Dylan] Hepimizin kıymetlisi vardır,kimimizinki yanında,kimimizinki sadece hayal dünyasında ![]() ![]() ![]() Özge Çelik Aşkın en acımasız yanı; Ağzından çıkmaya cesareti olmayan sözlerin, yürekte fırtınalar koparmasıdır ![]() [Aragon] Ne kadar seversen sev, asla belli etme sevgini ![]() ![]() ![]() [Paul Auster] Çok defa terkedildim, ama üzülmüyorum çünkü bu kaderimdendir ![]() ![]() ![]() ![]() William Godlam Kadın, doğası gereği zayıftır; ama acıya en çok o dayanır ![]() ![]() Paul Auster Ne kötüdür insanın aklıyla yüreği arasında çaresiz kalması ![]() [Nazım Hikmet ] İlk aşk ve son aşk arasındaki fark; İnsanın, ilk aşkını sonuncusu zannetmesi ve sonuncu aşkını ilk' gözüyle görmesidir ![]() [Victor Hugo] Bazen öyle yorar ki aşk insanı, bıktırır hayattan ![]() ![]() ![]() ![]() [Cemal Süreya] Hiç kimseye değerinden fazla değer verme ![]() ![]() ![]() [Çehov] Asla bir salakla tartışmayın ![]() ![]() [Dylan] Umut ettiğin kadar özgür, korkak olduğun kadar tutsak olursun ![]() ![]() Herkesin anlayış derecesi farklıdır ![]() Bob Dylan Ağzıyla kuş tutsa da sevemediğim insanlar var benim! Bir de canıma okusa bile sevmekten vazgeçemediklerim ![]() ![]() İlhan BERK Hiç kimse bir gülümsemeyi satın alabilecek kadar zengin değildir; ama çoğu kimse gözden yaş akıtabilecek kadar 'ucuzdur ![]() Alfred Capus kaçmak istedikçe sana yakalanıyorum ![]() ![]() ![]() ![]() Seyahatte Cam Kenari Sanki YanLzLarn Yeridir ![]() ![]() ![]() ![]() Seni Benim Kadar Cok Sewenden Nefret Ediyorum Demis Sairin Biri ![]() ![]() DuyguLarıma Esir OLuyorum Seni Görünce İnsan Binkerimi Yanıyor Bir Kere Sevince BİR ERKEK BİR KADINA KÖTÜ GÖZLE BAKTIĞINDA,ANNESİNİNDE,KIZ KARDEŞLERİNİNDE BİR KADIN OLDUGUNU UNUTMAYACAK KADAR''ASİL''OLMALI ![]() ''İki saniye sonrasına garantimiz olmayan bir hayatımız için fırıldak olmaya gerek yok!" "Bittim" Diyene, "Yettim Kulum" Diyen Bir RABBİMİZ Var ![]() ![]() İnsanın kırışmış duygularını düzeltiyor yaz rüzgarları ![]() ![]() Önce Kalbine Sevmesini, Sonra Diline Susmasını, Sonra da, Yüreğine Konuşmasını Öğreteceksin ![]() ![]() ![]() Seven İnsan, Sevgisinin Yalnızca Sefasını Sürmeye Bakmamalı, Cefasına da Katlanmasını Bilmeli ![]() ![]() ![]() Kaybolmak kolaydır, varolmayı bil; diz çöküvermek kolaydır, rüzgara göğüs germeyi bil ve aslında ölmek kolaydır sen yaşamayı bil Anlattığı fıkraya kimse gülmeyince, Esprinin altını çizip, tekrar şansını deneyen adamın içindeki umut, hepimize örnek olsun ![]() ![]() ?-Gore Vidal- Ben annemi nasıl sevmem ki?O beni bir müddet karnında,uzun bir süre kucağında,ölünceye kadarda kalbinin şevkat köşesinde taşıyor Sadece aptalların ciddiye alındığı bir dünyada yaşıyoruz ![]() [Dylan] Kork?r olduk artık 'seviyorum' demeye ![]() [Cemal Süreya] Tabaklarda kalan son kırıntılar gibiydi sana olan sevgim ![]() ![]() ![]() [Can Yücel] Birine yardım etmek istiyorsan sakın bir büyüklük yapıp akıl verme, Keza geriye kalan sana yetmeyebilir ![]() ![]() [Dylan] |
![]() |
![]() |
|