![]() |
Okul Öncesi Eğitim Tekerlemeleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Okul Öncesi Eğitim TekerlemeleriOkul Öncesi Çoçuk Tekerlemeleri anasınıfı Tekerlemeleri LEYLEK Leylek leylek havada, Yumurtası tavada, Gel bizim hayata, Hayat kapısı kilitli, Leyleğin başı bitli ![]() DEDE Altı kere altı otuz altı Dedemin sakalı yolda kaldı Sakalını aldı dereye attı Dedem sakalsız kaldı ÖRDEK Çık çıkalım Çayıra Yem verelim Ördeğe Ördek yemi yemeden Ciyak miyak Demeden Aldım baktım Kimi çıkardım KOMŞU Komşu komşu huu ![]() ![]() ![]() Sırtındaki ne? Arpa Kaça sattın Kırka Eve ne aldın? Hırka Çocuğa ne aldın ? Halka ANIM KIZI Çan çan çikolata, Hani bize limonata? Limonata bitti, Hanım kızı gitti ![]() Nereye gitti? İstanbul'a gitti ![]() İstanbul'da ne yapacak? Terlik pabuç alacak ![]() Terliği pabucu ne yapacak? Düğünlerde, Şıngır mıngır oynayacak ![]() OOOO OOOO O piti piti, Fay makarina içi may, İki may may may, Anne kay kay kay, Bunca ebi ebi ebi, Bunca lis lis lis ASTİNOLİS MISTIK Mustafa, Mıstık, Arabaya kıstık, Üç mum yaktık, Seyrine baktık ![]() ÇOCUK Bir gün bir gün bir çocuk Eve de gelmiş kimse yok Açmış bakmış dolabı Şekerde sanmış ilacı Yemiş yemiş bitirmiş Akşama sancı başlamış Kıvrım kıvrım kıvranmış Yaptığından utanmış ÇEKİRDEKÇİ ÇETİN çekirdekçi çetinin çekoslavak çevirmeni çelik gibi çekmecenin çengelini çevirmedi TOP Bir iki üç Söylemesi güç Sana verdim bir elma Adını koydum Fatma Hop hop hop Bir büyük altın top KUZU Kuzu kuzu mee Bin tepeme Haydi gidelim Hacı dedeme Hacı dedem hasta Mendili bohça Kendisi hoca SARIMSAK Şu yoğurdu Sarımsaklasakda mı saklasak? Sarımsaklamasakda mı saklasak? PATLICAN-2 Pa pa patlıcan Patlasın senin kocan Şişko şişko biberler Tramvaya binerler Elmalar yedi buçuk Yesinler çoluk çocuk Karpuz kestim kan çıktı Ayşe oyundan çıktı TAVŞAN Kapıdan tavşan geçti mi? Geçti Tuttun mu? Tuttum Kestin mi? Kestim Tuzladım mı? Tuzladım Pişirdin mi? Pişirdim Bana ayırdın mı? Ayırdım Hangi dolaba koydun? Çık çık dolaba koydum Haydi al getir Getiremem Neden getirimezsin? Kara kediler yemiş ![]() Vayı vay, miyav AT Akşam ver yemini, Sabah gever gemini ![]() Hizmet için can atar, Tozu dumana katar ![]() Kır atıma binerim, Dere tepe giderim ![]() ELMA Elma dalını eğmiş, Eğmiş te yer değmiş ![]() Dilim dilim soyarım, Bir tabağa koyarım ![]() Elma yiyen allanır, Ağzı dili ballanır ![]() PERŞEMBE Evelemez develemez, Deve kuşu kovalamaz ![]() Yanakları pembe pembe, Oynar her gün körebe ![]() Haftada bir kerecik, Ebe olur Perşembe ![]() EL EL EPENEK El el epenek Elden düşen kepenek Kepeneğin yarısı Keloğlan'ın karısı |
![]() |
![]() |
|