Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > ForumSinsi Ansiklopedisi

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
besinler, faydalı

En Faydalı Besinler Nedir

Eski 09-01-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

En Faydalı Besinler Nedir



En Faydalı Besinler

En Yararlı Besinler

Dünyada her kültür ve coğrafyada yararlı olduğu belirilen evrensel besinler şöyle sıralandı:

1 Dutsu meyveler (dut çilek böğürtlen vb)

2 Baklagiller (Fasulye nohut mercimek vb)

3 Taze süt ve süt ürünleri

4 Sadece ot yiyerek beslenen hayvanların eti

5 Kabuklu meyveler (fındık ceviz vb)

Her kategorinin sağlık açısından en önemli özelliği ise şöyle sıralandı:

1 Dutsu meyveler tatlı olmalarına rağmen düşük şeker oranlarıyla vücuda çok yararlılar Kalori açısından düşükler Hafızayı güçlendirip kansere karşı da birebirler

2 Baklagiller ise lifli yapılarından dolayı diyet için çok faydalı İnsanlara tokluk hissi verip fazla yemekten alıkoyuyor

3 Taze süt ve süt ürünleri ise protein sayesinde sağlık deposu işlevi görüyor Kemikler cildin tazelenmesi ve kansere karşı hücrelerin güçlenmesi açısından çok yararlı

4 Kötü şöhretine rağmen etin ihmal edilmemesi gerekiyor Etin içinde yer alan fosfor demir ve bakır A D vitaminleriyle B vitamini bileşikleri beden için olmazsa olmaz besinler

5 Kabuklu meyveler özelikle kalp sorunları çekenler için birebir Kalp hastalıkları riskini düşürürler

Kolesterolü düşürmek için faydalılar Bu listenin dışında elma yeşil çay soğan sarımsak ve her türlü yeşil sebze de tüketilmesi gereken faydalı besinler olarak sıralandı

Yeşil çay

Mesane kolon nefes borusu pankreas rektum ve mide kanserlerine yakalanma riskini azaltır Kilo kontrolünü kolaylaştırır

Nar

Antiokidanlar bakımından zengindir Kan basıncını dengeler damarları korur ve tümörlerin büyümesini engeller

Elma

Akciğer kanseri astım ve diyabete karşı korur Kemik güçlendiren K vitamini içerir Yemeklerden 30 dakika önce tüketildiğinde iştahı bastırmaya yardımcı olur

Brokoli

Tüm kanser risklerini azaltır Mineral ve vitamin oranları çok yüksektir Ayrıca vücudu toksinlerden arındıran kimyasallara sahiptir

Yumurta

Doğanın en kusursuz yiyeceği olarak tanımlanıyor Protein bakımından zengin ama kalorisi düşük Beyni korur ve göz sağlığını güçlendirir

Kırmızı et

İşlemden geçirilmemiş kırmızı et omega-3 bakımından zengindir Makul miktarda tüketildiğinde kanserden korur Protein ve B12 vitamini kaynağı

Fındık-fıstık

Haftada 5 kez tüketmek kalp krizi ve kalp hastalığı riskini yüzde 30-50 arasında azaltıyor Her gün için 25 gramlık badem ceviz fıstık fındık yeterli

Süt

Vitamin mineral ve yararlı bakteriler bakımından zengin olan süt kanserle savaşan CLA asidini de içerir

Somon

En iyi anti-aging gıdası Omega-3 beyni ve kalbi korur Ruh halini dengeler ve kan şekerini düzenler

Fasulye

Kiloyu dengeler kan şekerini düzenler Kolon kanseri ve kalp hastalığından korur Günlük tavsiye edilen lif miktarı 25-38 gram Bir fincan fasulye ise 11-17 gram lif içerir

Yaban mersini

Kanserden koruyan antioksidanlar içerir ve hafızayı güçlü kılar Lif bakımından zengindir

Soğan – sarımsak

Mide prostat yemek borusu kanserlerine karşı korur Kalp hastalığı riskini yüzde 20 azaltır


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.