Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > ForumSinsi Ansiklopedisi

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
aerosol

Aerosol Nedir?

Eski 09-01-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Aerosol Nedir?



Aerosol Nedir

Aerosol Ne Demek?

Bir katının veya bir sıvının gaz ortamı içerisinde dağılmı Duman, sis ve spreyler aerosola birer örnektir

Günümüzde aerosoller köpük veya jel şeklinde hazırlanmaktadır Aerosoller itici gaz, çözücü ve aerosol kabından oluşur Aerosol kabı sprey kabı olarak da bilinmektedir İçindeki sıvıyı bir sis veya köpük halinde saçmak amacıyla madeni bir kutu veya plastik bir şişe biçiminde düşünülmüştür Eskiden böcek ilaçlarını püskürtmek üzere geliştirilen aerosol kabı, günümüzde çok çeşitli ürünler için de kullanılabilmektedir İtici gaz basınç altında tutulan sıvılaştırılmış gaz veya gazlar karışımıdır Bu gazların kaynama noktası normal ısının altındadır Bu sebeple itici gaz karışımı atmosfer ile temas eder etmez hızla buharlaşır Etken madde de saç veya cilt üzerinde kalır Köpük ve toz aerosoller için de prensip aynıdır İtici gaz olarak kullanılan maddelerin inert, kokusuz ve renksiz olmasına, toksik ve yanıcı olmamasına dikkat edilir Başlıca aerosoller oda deodoranları, bakterisit ve insektisitler, saç lakları ve traş kremleridir




Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.