![]() |
2 Kıtalık İlahi Sözleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() 2 Kıtalık İlahi Sözleri2 Kıtalık İlahiler 2 Kıtalık İlahi Sözleri Gaflet Uykusunda Yatar Uyanmaz Gaflet Uykusunda Yatar Uyanmaz Can gözü kapalı gafilan çoktur Hak sözün dinlemez asla inanmaz Kalbi çürük fesat cahilan çoktur Genç Abdal herkesi mest olur sanma Her kurban derisi post olur sanma Her yüze güleni dost olur sanma İçi Kâfir, dışı müslüman çoktur ![]() Beste: Hüseyin Sebilci _________________________________ Mâil oldum bahçesinde hurmaya Mâil oldum bahçesinde hurmaya Takâtım kalmadı aslâ durmaya Ol Medine Ravzasını görmeye Görmeyince alma yârab cânımı Aşık olan bû fâniyi neylesin Sâlâtü selâmla gökler inlesin Medine'ye varıp mesken eylesin Varmayınca alma yârab cânımı ![]() __________________________________ N'oldu Bu Gönlüm Noldu bu gönlüm noldu bu gönlüm Derd-ü gamınla doldu bu gönlüm Yandı bu gönlüm yandı bu gönlüm Yanmada derman buldu bu gönlüm Bayramım imdi bayramım imdi Bayram ederler yâr ile şimdi Hamd-ü senâlar hamd-ü senâlar Yâr ile bayram kıldı bu gönlüm ____________________________________ Pervaneyim Mevlâm sana ersem diye, Aşka düşen pervaneyim ![]() Cemâlini görsem diye, Aşka düşen pervâneyim ![]() Gözyaşlarım durmaz taşar, Seller gibi çağlar coşar ![]() Vuslat ümidiyle yaşar, Aşka düşen pervaneyim ![]() _____________________________________ |
![]() |
![]() |
|