Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > ForumSinsi Ansiklopedisi

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
buldu, cıvatayı, ilk, somun

Somun Ve Cıvatayı İlk Kim Buldu

Eski 09-02-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Somun Ve Cıvatayı İlk Kim Buldu



Somun ve Cıvatayı kim buldu

Sanayinin vazgeçilmezi somun ve cıvatalar ilk olarak ağaçyan yapılmaktaydı Somun ve cıvatadan, sıkıştırıcı olarak, 1550 yılından itibaren Avrupa’da yararlanılmaya başlandı Bu somun ve cıvatalar, tamamen elle ve tahtadan yapılıyordu 1798 yılında ABD’de David Wilkinson somun ve cıvata üreten bir araç yaptı Ondan bir yıl önce de İngiliz Henry Moudslay, tamamı metal olan cıvatalarla somunları üretmeyi başarmıştı Bu iki buluş üzerine, somun ve cıvata hızla yayıldı 19 yüzyıla gelindiğinde makine ve bina yapımında metal somun ve cıvatalar ahşap benzerlerinin yerlerini tamamen almış durumdaydılar


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.