|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
atatürkün, bilinmeyen, kemal, mustafa, sözleri |
![]() |
Mustafa Kemal Atatürkün Bilinmeyen Sözleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mustafa Kemal Atatürkün Bilinmeyen SözleriAtatürkün Hiç Bilinmeyen Sözleri “Ben her şeyden önce bir Türk milliyetçisiyim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() “Dünya yüzünde, Türk’ten daha büyük, ondan daha eski, ondan daha temiz bir millet yoktur ve bütün insanlık tarihinde görülmemiştir ![]() Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran Türkiye halkına Türk milleti denir ![]() Dilin millî ve zengin olması millî duygunun gelişmesinde başlıca etkendir ![]() ![]() Eğitim işlerinde behemehal muzaffer olmak lâzımdır ![]() ![]() “Bu memleket, dünyanın beklemediği, asla ümit etmediği bir müstesna mevcudiyetin yüksek tecellisine, yüksek sahne oldu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() "Milli benliğini bulamayan milletler başka milletlerin avı olacaklardır ![]() “Türk'lerin yasadıkları her yer misak-ı milli hudutlari içindedir ![]() “Bana, insanlar üstünde bir doğuş yüklemeye kalkışmayınız ![]() ![]() ''Bir millete gideceği yolu gösterirken dünyanın her çeşit ilminden, buluşlarından, yükselmelerinden faydalanmalıdır ![]() ![]() ''Biz Batı medeniyetini taklitçilik yapalım diye almıyoruz ![]() ![]() “Türk aydınlarının kendi kendisini bilmemesinden ve başka milletlerde şu veya bu sebeple üstünlük olduğunu sanarak, kendini onlardan aşağı görmesinden doğmaktadır ![]() ![]() “Milliyetin çok belirgin niteliklerinden biri de dildir ![]() ![]() ![]() “Asla şüphem yoktur ki, Türklüğün unutulmuş büyük medeni özelliği ve büyük medeni kabiliyeti bundan sonraki gelişmesi ile geleceğin yüksek medeniyet ufkunda yeni bir güneş gibi doğacaktır ![]() '''Her fert istediğini düşünmek, istediğine inanmak, kendine mahsus siyasî bir fikre malik olmak, seçtiği dinin icaplarını yapmak veya yapmamak hak ve hürriyetlerine maliktir ![]() ![]() “Mensup olduğum Türk milletinin şan ve şerefi varsa, benim de bir ferdi olmak sıfatıyla şanım ve şerefim vardır ![]() “Asla şüphem yoktur ki, Türklüğün unutulmuş medeni vasfı ve büyük medeni kabiliyeti, bundan sonraki inkişafı ile âtinin yüksek medeniyet ufkunda yeni bir güneş gibi doğacaktır ![]() “Hayattaki yegâne üstünlüğüm, Türk doğmaktır! Muhterem milletime şunu tavsiye ederim ki; sinesinde yetiştirerek başının üstüne kadar çıkaracağı adamların kanındaki, vicdanındaki cevher-i asli'yi çok iyi tahlil etmek dikkatinden bir an feragat etmesin ![]() |
![]() |
![]() |
|