|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
atatürkün, bilgil, bilinmeyen, hakkında, özellikleri |
![]() |
Atatürk'ün Bilinmeyen Özellikleri Hakkında Bilgil |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Atatürk'ün Bilinmeyen Özellikleri Hakkında BilgilAtatürk'ün Bilinmeyen Özellikleri Nelerdir Mustafa Kemal Atatürk hayatını ezbere bildiğimiz tek lider belki de ![]() ![]() ÖLÇÜLERİ Boyu 1 ![]() ![]() ![]() ![]() EN BÜYÜK HAYALİ DÜNYA TURUNA ÇIKMAKTI Ömrü yetseydi bir dünya turuna çıkıp Türk dili ve tarihi üzerindeki çalışmalarını genişletmek en büyük hayaliydi ![]() ”ATA” LAFINI SEVMEZDİ “Atatürk” lafını ilk kez donemin Türk Dil Kurumu Başkanı bir konuşmasında kullanmış, Mustafa Kemal de çok beğenerek soyadı olarak almıştı ![]() ![]() BAŞUCU KİTABI “ÇALIKUŞU”YDU Binlerce kitabi vardı ![]() ![]() ![]() EN SEVDİĞİ YEMEK Manastır Askeri Lisesi yıllarından kalan bir alışkanlıkla hayatı boyunca en sevdiği yemek kuru fasulye ve pilav olarak kaldı ![]() ![]() KABUL SALONUNDAKI AT YAVRUSU Atlardan sonra en sevdiği hayvan köpekti ![]() ![]() Cankaya Kosku kabul salonuna getirilmesini bile emretmişti ![]() TAM BİR SALON ADAMI En sevdiği dans valsti ![]() ![]() ![]() RUMELİ ŞİVESİ Özenli ve temiz bir Türkçe konuşurdu ![]() ![]() HAZİN BİR HİKAYE Hayatında bir donem çok önemli yer tutan Mustafa Kemal`in evlenmesinden sonra hayatına trajik bir şekilde son veren Fikriye Hanim`in mezarının nerede olduğu bilinmiyor ![]() GÖMLEKLERİNİN TÜMÜ BEYAZDI Gömleklerinin hepsi beyazdı ![]() ![]() DOLABINDA LACİIVERTE YER YOKTU Takım elbiselerinin tasarımlarını hep kendisi çizerdi ![]() ![]() KENDİSİ TIRAŞ OLMAZDI Sabah kahvaltılarıyla arası hiç hoş değildi ![]() ![]() ![]() DÜZEN TAKINTISI VARDI Evinde, çevresinde hatta konuk olduğu evlerde bile eğri duran eşyaları düzeltmeden rahat edemezdi ![]() HOŞGÖRÜLÜ LİDER Köylünün birinin gazete kağıdına sardığı tutunu içmeye çalışırken eli yanmış, “Alin bunu kendi içsin” diyerek Atatürk`e küfretmişti ![]() ![]() doğru dürüst sigara içmesini temin edin” dedi ![]() SİGARA PAZARLIĞI Hastalığının başlangıcında kendisini muayene eden Dr ![]() ![]() “Ben zaten bir paket içiyorum ![]() ![]() BİR RİCASI BAŞ TACIDIR Bir gün halk arasında dolaşırken çarşaflı bir kadına rastlamış, “Hafız Hanim benim hatırım için başındaki örtüyü acar mısın?” diye sormuştu ![]() ![]() BİLARDO VE YÜZME Sportmen kişiliği vardı ![]() ![]() EN BAŞARILI DERS Eğitim hayatı boyunca en başarılı dersi matematikti ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|