Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > ForumSinsi Ansiklopedisi

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
lezzetli, pasta, tarifleri

Lezzetli Pasta Tarifleri

Eski 09-02-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Lezzetli Pasta Tarifleri



Lezzetli Pastalar

Ballı Yaş Pasta Tarifi

Malzemelerimiz

1 paket pötibör bisküvi

1 paket çikolata kreması

2′şer adet muz ve elma

8-10 adet beze

Kiraz şekerlemesi

Yapılışı

Bisküviyi elinizle ufalayın Çikolata kremasından 2 çorba kaşığı ayırıp geri kalanını bisküvi ile karıştırın Bu karışıma rendelenmiş muz ve elmayı ilave edip bütün malzemeyi karıştırın Küçük bir kelepçeli kek kalıbının kenarlarını yağlayın En alta bisküvili karışımı yayın Üzerine 8 adet ufalanmış bezeyi yerleştirin En üste de ayırdığınız 2 çorba kaşığı çikolata kremasını koyup spatula ile düzeltin Buzdolabında 2 saat bekletin Kelepçeli kalıptan çıkarın Kalan 2 adet beze ve kiraz şekerlemesi ile süsleyip soğuk servis yapın

Ağlayan Pasta tarifi

Kek malzemelerini büyük bir cam kase de yumurta ve şekeri çırptıktan sonra diğer malzemeleri sırayla boşaltıp iyice karıştırın bekletmeden pişeceği kaba döküp 170 derece önceden ısıtılmış fırında 40 – 45 dakika pişirilir Kuru bir bıçak ya da kürdan ile pişip pişmediği kontrol edilir piştikten sonra tezgaha konur bir bardak süt kek in üzerine dökülür kek soğumaya bırakılır Soğuduktan sonra krem şanti sürülür krem şantinin üzerine önceden hazırlayıp sogutulmuş kakao sosu dökülür

Çikolatalı pasta için malzeme

1 çay bardağı vişne suyu ( marketlerde satılan küçük boy vişne suyu veya vişne nektarı kullanabilirisiniz)

1 kakaolu pasta keki ( yine marketlerde satılan hazır çikolatalı pasta keklerinden alabilir veya dilerseniz kendiniz yapabilirsiniz)

1 kase damla çikolata (marketlerden alacağınız bir paket damla çikolatanın yarısı yetiyor)

Krema için malzeme

2 su

süt

1 su bardağı toz şeker (ben pudra şekeri kullanıyorum ağızda dağılan bir tat bırakıyor)

2 yemek kaşığı un

1 yemek kaşığı nişasta

1 adet yumurtanın sadece sarısı

1 paket vanilya

Krem şanti için malzeme

1 paket çilekli krem şanti

1 su bardağı süt

Çikolatalı Pasta Tarifi

Çikolatalı pastayı yapmaya, kremasını hazırlamakla başlayın ve bir tencerenin içinde tencereye süt, şeker, un, nişasta, yumurta sarısı ve vanilyayı koyup kıvamını alana kadar pişirin

Pişen pasta kreması soğurken, hazır çikolatalı kekinin tabanını servis edeceğiniz tabağa koyun ve üzerine vişne suyunun yarısını dökerek iyice ıslatın

Üzerine ılımış olan kremayı dökün ve spatula ile iyice yayın

Çilekli krem şantiyi sütle çırpın ve yarısını kek tabanın üzerindeki kremanın üzerine döküp yayın

Üzerine damla çikolataların yarısını serpiştirin ve hazır çikolatalı kekin ikinci parçasını üzerine kapatın

Ardından kalan vişne suyu ile kekin ikinci parçasının üzerine dökerek ıslatın

Onun üzerine kalan çilekli krem şantiyi dökün ve yayın

Üzerini tamamen örtecek şekilde damla çikolatalar ile kaplayın

1 saat buzdolapta bekledikten sonra servis edin

Vişneli Çikolatalı Pasta

Malzemeleri

1 çay bardağı vişne suyu

1 kakaolu pasta keki

1 kase vişne tanesi

1 kase damla çikolata

Krema için:

2 su bardağı süt

1 su bardağı şeker

2 çorba kaşığı un

1 çorba kaşığı nişasta

1 yumurtanın sarısı

1 tatlı kaşığı vanilya şekeri

Krem şanti için:

1 pk çilekli krem şanti

1 5 su bardağı süt

Tarifi

Kremayı hazırlamak için tencereye süt, şeker, un, nişasta, yumurta sarısı ve vanilyayı alıp pişirin Kremayı karıştırıp soğuturken diğer yandan pasta kekinin tabanını vişne suyunun yarısı ile ıslatıp servis tabağına alırım Üzerine ilk sıcaklığı çıkmış kremayı dökerek sıvarım Üzerine vişnelerin bir kısmı ve biraz damla çikolata serpiştirin Pasta kekinin ikincisini ise kalan vişne suyu ile ıslatarak üzerine kapatırım Pastanın üzerini süslemek için krem şantiyi köpürtün Köpüren krem şantinin bir kısmı ile pastanın her tarafını sıvayın Kalan krem şanti, vişne ve damla çikolatalar ile pastayı süslerim 3 saat buzdolabında beklettikten sonra servis yapın

Aşk Pastası

Malzemeler:

Pandispanya:

1 paket Dr Oetker Pandispanya Un

3 yumurta

9-10 yemek kaşığı su

1 su bardağı öğütülmüş ceviz

Dolgu:

1 poşet Dr Oetker Krem Şanti

1 su bardağı soğuk süt

1 adet muz

Krema:

1 paket Dr Oetker Vanilinli Pasta Kreması

1,5 su bardağı soğuk süt

Sos:

1 poşet Dr Oetker Meyveli Sos

2 çay bardağı su

Hazırlanışı:

Pandispanya: Pandispanya unu yumurta ve su ile 7-8 dakika çırpın Cevizleri ilave edip 1 dakika daha çırpın Yağlı kağıt serilmiş 25×25 cm ölçülerindeki kare tepsiye ve küçük kalp kalıba paylaştırıp pişirin

Elektrikli Mini Fırın: 160°C (önceden ısıtılmış)

Turbo fırın: 160°C (önceden ısıtılmış)

Pişirme süresi: Yaklaşık 30-40 dakika

Soğutup her ikisini de enlemesine ikiye kesin

Dolgu: Krem şantiyi 1 su bardağı süt ile çırpın Bu şantiden süslemek için 1 su bardağı ayırıp kalanının içine çatalla ezdiğiniz muzu ilave edin ve iyice karıştırın Kare patın üzerine muzlu dolgunun 2/3’ünü sürün ve ikinci kare patı kapatın

Krema: Pasta kremasını 1,5 su bardağı sütle çırpın Bir miktarıyla kare pastanın üzerini kaplayın Kalp şeklindeki pata kalan muzlu krem şantiyi sürüp üzerine ikinci patı kapatın Kare pastanın üzerine yerleştirip kalan pasta kremasıyla kaplayın

Sos: Meyveli sosu 2 çay bardağı su ile tarifine göre hazırlayın Ayırdığınız krem şantinin içine 2 yemek kaşığı koyup iyice çırpın ve pastayı süsleyin Kalan sosu kalbin üzerine yayın

Kahveli Pasta

Malzemeler

Keki için

4 yumurta

1 su bardağı tozşeker

1+1/2 su bardağı un

2 tepeleme yemek kaşığı kakao

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

1 yemek kaşığı sıvıyağ

Kreması için

1 yumurtanın sarısı

7 yemek kaşığı şeker

2 yemek kaşığı un

2 yemek kaşığı buğday veya mısır nişastası

2 su bardağı süt

bir paket vanilya

1 yemek kaşığı margarin yada tereyağı

yarım paket bitter çikolata

ıslatmak için:

1 su bardağı kaynamış su

2 yemek kaşığı granül kahve

1 yemek kaşığı tozşeker

Üstüne

Süt ile hazırlanmış 2 paket kremşanti

Rende çikolata parçaları

Çikolata kaplı kahve çekirdekleri

Yapılışı:

Önce kremayı hazırlayın Bunun için orta büyüklükte bir tencereye yumurta sarisi ve sekeri koyup tel çırpma aleti ile yada çatalla hafifçe çırpın

Un, kakao ve nişastayı da ilave edin Sonra soğuk sütü koyup karıştırın

Altını açıp orta ısıda koyulaşana dek karıştırarak pişirin

Kaynamaya başladıktan 1 dakika kadar sonra altını kapatıp vanilyayı, yağı ve parçalanmış bitter çikolatayı ilave edip soğumaya bırakın

Keki hazırlamak için oda ısısındaki yumurtaları ve şekeri iyice kabarana kadar çırpın

Unu, vanilya ve kabartma tozunu birlikte eleyip düşük hızda karıştırın

Sıvıyağıda ekleyip karıştırdıktan sonra yağlanıp unlanmış yuvarlak kek kalıbına döküp 170C dereceli fırında kabarıp kızarana kadar pişirin

Bu arada ıslatmak için gerekli malzemeleri karıştırıp ılınmaya bırakın Krem şantiyi soğuk sütle çırparak buzdolabında bekletin

Kek ılındıktan sonra kalıptan çıkarın Önce katlarını oluşturmak için ortadan enlemesine üçe kesin

Kekin bir parçasını ıslatıp servis tabağına alın Kremanın yarısını sürüp ikinci parçayı kapatın

Tekrar ıslatıp kalan kremayı ve kek parçasını yerleştirin

Son kek parçasınıda ıslatıp kremşanti ile kaplayın Bıçakla verev dalgalar çizerek üstüne şekil verin

Çikolata kaplı kahve çekirdekleri ve çikolata rendesi ile süsleyerek dolapta en az 2 saat, tercihen bir gece dinlendirdikten sonra servis yapın


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.