![]() |
Lezzetli Pasta Tarifleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Lezzetli Pasta TarifleriLezzetli Pastalar Ballı Yaş Pasta Tarifi Malzemelerimiz 1 paket pötibör bisküvi 1 paket çikolata kreması 2′şer adet muz ve elma 8-10 adet beze Kiraz şekerlemesi Yapılışı Bisküviyi elinizle ufalayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ağlayan Pasta tarifi Kek malzemelerini büyük bir cam kase de yumurta ve şekeri çırptıktan sonra diğer malzemeleri sırayla boşaltıp iyice karıştırın bekletmeden pişeceği kaba döküp 170 derece önceden ısıtılmış fırında 40 – 45 dakika pişirilir ![]() ![]() ![]() Çikolatalı pasta için malzeme 1 çay bardağı vişne suyu ( marketlerde satılan küçük boy vişne suyu veya vişne nektarı kullanabilirisiniz) 1 kakaolu pasta keki ( yine marketlerde satılan hazır çikolatalı pasta keklerinden alabilir veya dilerseniz kendiniz yapabilirsiniz) 1 kase damla çikolata (marketlerden alacağınız bir paket damla çikolatanın yarısı yetiyor) Krema için malzeme 2 su süt 1 su bardağı toz şeker (ben pudra şekeri kullanıyorum ağızda dağılan bir tat bırakıyor) 2 yemek kaşığı un 1 yemek kaşığı nişasta 1 adet yumurtanın sadece sarısı 1 paket vanilya Krem şanti için malzeme 1 paket çilekli krem şanti 1 su bardağı süt Çikolatalı Pasta Tarifi Çikolatalı pastayı yapmaya, kremasını hazırlamakla başlayın ve bir tencerenin içinde tencereye süt, şeker, un, nişasta, yumurta sarısı ve vanilyayı koyup kıvamını alana kadar pişirin Pişen pasta kreması soğurken, hazır çikolatalı kekinin tabanını servis edeceğiniz tabağa koyun ve üzerine vişne suyunun yarısını dökerek iyice ıslatın Üzerine ılımış olan kremayı dökün ve spatula ile iyice yayın Çilekli krem şantiyi sütle çırpın ve yarısını kek tabanın üzerindeki kremanın üzerine döküp yayın Üzerine damla çikolataların yarısını serpiştirin ve hazır çikolatalı kekin ikinci parçasını üzerine kapatın Ardından kalan vişne suyu ile kekin ikinci parçasının üzerine dökerek ıslatın Onun üzerine kalan çilekli krem şantiyi dökün ve yayın Üzerini tamamen örtecek şekilde damla çikolatalar ile kaplayın 1 saat buzdolapta bekledikten sonra servis edin Vişneli Çikolatalı Pasta Malzemeleri 1 çay bardağı vişne suyu 1 kakaolu pasta keki 1 kase vişne tanesi 1 kase damla çikolata Krema için: 2 su bardağı süt 1 su bardağı şeker 2 çorba kaşığı un 1 çorba kaşığı nişasta 1 yumurtanın sarısı 1 tatlı kaşığı vanilya şekeri Krem şanti için: 1 pk çilekli krem şanti 1 ![]() Tarifi Kremayı hazırlamak için tencereye süt, şeker, un, nişasta, yumurta sarısı ve vanilyayı alıp pişirin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Aşk Pastası Malzemeler: Pandispanya: 1 paket Dr ![]() 3 yumurta 9-10 yemek kaşığı su 1 su bardağı öğütülmüş ceviz Dolgu: 1 poşet Dr ![]() 1 su bardağı soğuk süt 1 adet muz Krema: 1 paket Dr ![]() 1,5 su bardağı soğuk süt Sos: 1 poşet Dr ![]() 2 çay bardağı su Hazırlanışı: Pandispanya: Pandispanya unu yumurta ve su ile 7-8 dakika çırpın ![]() ![]() ![]() Elektrikli Mini Fırın: 160°C (önceden ısıtılmış) Turbo fırın: 160°C (önceden ısıtılmış) Pişirme süresi: Yaklaşık 30-40 dakika Soğutup her ikisini de enlemesine ikiye kesin ![]() Dolgu: Krem şantiyi 1 su bardağı süt ile çırpın ![]() ![]() ![]() Krema: Pasta kremasını 1,5 su bardağı sütle çırpın ![]() ![]() ![]() ![]() Sos: Meyveli sosu 2 çay bardağı su ile tarifine göre hazırlayın ![]() ![]() ![]() Kahveli Pasta Malzemeler Keki için 4 yumurta 1 su bardağı tozşeker 1+1/2 su bardağı un 2 tepeleme yemek kaşığı kakao 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu 1 yemek kaşığı sıvıyağ Kreması için 1 yumurtanın sarısı 7 yemek kaşığı şeker 2 yemek kaşığı un 2 yemek kaşığı buğday veya mısır nişastası 2 su bardağı süt bir paket vanilya 1 yemek kaşığı margarin yada tereyağı yarım paket bitter çikolata ıslatmak için: 1 su bardağı kaynamış su 2 yemek kaşığı granül kahve 1 yemek kaşığı tozşeker Üstüne Süt ile hazırlanmış 2 paket kremşanti Rende çikolata parçaları Çikolata kaplı kahve çekirdekleri Yapılışı: Önce kremayı hazırlayın ![]() ![]() Un, kakao ve nişastayı da ilave edin ![]() ![]() Altını açıp orta ısıda koyulaşana dek karıştırarak pişirin ![]() Kaynamaya başladıktan 1 dakika kadar sonra altını kapatıp vanilyayı, yağı ve parçalanmış bitter çikolatayı ilave edip soğumaya bırakın ![]() Keki hazırlamak için oda ısısındaki yumurtaları ve şekeri iyice kabarana kadar çırpın ![]() Unu, vanilya ve kabartma tozunu birlikte eleyip düşük hızda karıştırın ![]() Sıvıyağıda ekleyip karıştırdıktan sonra yağlanıp unlanmış yuvarlak kek kalıbına döküp 170C dereceli fırında kabarıp kızarana kadar pişirin ![]() Bu arada ıslatmak için gerekli malzemeleri karıştırıp ılınmaya bırakın ![]() ![]() Kek ılındıktan sonra kalıptan çıkarın ![]() ![]() Kekin bir parçasını ıslatıp servis tabağına alın ![]() ![]() Tekrar ıslatıp kalan kremayı ve kek parçasını yerleştirin ![]() Son kek parçasınıda ıslatıp kremşanti ile kaplayın ![]() ![]() Çikolata kaplı kahve çekirdekleri ve çikolata rendesi ile süsleyerek dolapta en az 2 saat, tercihen bir gece dinlendirdikten sonra servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|