![]() |
Öğretmenlerin Görevleri Nelerdir |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Öğretmenlerin Görevleri NelerdirÖğretmenin Görevleri Nelerdir? Öğretmenlerin Görevleri Nelerdir 1 ![]() Sizler, bir sınıf, sınıftaki grup üyesi ve birey olarak öğrencilerin öğretmenisiniz ![]() Sizin işiniz öğretmek, öğrencilerin işi ise öğrenmektir ![]() Öğretmek, öğrenme sürecini yönlendirmek demektir ![]() ![]() ![]() ![]() 2 ![]() Bu görevi yerine getirdiğinizde, bir eğitim programını planlama, yönetme ve işletme işlemini yerine getirmiş olursunuz ![]() ![]() Sizden okulun eğitim faaliyetlerini işbirliğiyle planlamanız ve gerçekleştirmeniz beklenir ![]() Bu görevin bir diğer önemli yönü de, fiziksel imkânların ve öğretim gereçlerinin planlanması, düzenlenmesi ve korunmasıdır ![]() Eğitim programınızı öğrencilerinize göre düzenleyip, güncelleştirerek programınızın ve okulunuzun etkinliğine katkıda bulunabilirsiniz ![]() 3 ![]() Öğretmen olarak öğretmeniz istenilen konu alanı ile ilgili; bilgi ve becerilerin kaynağı olmanız beklenir ![]() Yaşam boyu öğrenmeye katılmanız beklenir ![]() ![]() ![]() ![]() Türkiyede eğitim programları, güncelliği yakalamanıza ve yaşadığınız anın ötesine geçmenize, geleceğe hazırlanmanıza yardımcı olmak amacıyla oluşturulmuştur ![]() ![]() Kendinize kişisel bir mesleki gelişim planı hazırlamanız çok faydalı olacaktır ![]() 4 ![]() Etkili bir öğretmen gerektiği zaman öğrenciye arkadaştır ![]() ![]() Kariyerler/meslekler ile ilgili endişeleri olan öğrencilere rehberlik etmeye hazırlıklı olun ![]() |
![]() |
![]() |
|