Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > ForumSinsi Ansiklopedisi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
görevleri, nelerdir, öğretmenlerin

Öğretmenlerin Görevleri Nelerdir

Eski 09-01-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Öğretmenin Görevleri Nelerdir?

1 Öğretme Görevi

Sizler, bir sınıf, sınıftaki grup üyesi ve birey olarak öğrencilerin öğretmenisiniz

Sizin işiniz öğretmek, öğrencilerin işi ise öğrenmektir

Öğretmek, öğrenme sürecini yönlendirmek demektir Siz öğrencilerin öğrenmesine rehberlik eden bir kılavuzsunuz Öğrencilere yardım etmek amacıyla yapabileceğiniz ilk şey, öğrenme hedeflerini açıklamaktır Sonuç olarak bu öğrenciye gerçekçi öğrenme amaçları oluşturmada yardımcı olur

2 İdare ve Yönetim Görevi

Bu görevi yerine getirdiğinizde, bir eğitim programını planlama, yönetme ve işletme işlemini yerine getirmiş olursunuz Okulunuzdaki program, ilkokul, ortaokul fen dersi, ortaokul matematik dersi veya mesleki – teknik dersler şeklinde olabilir

Sizden okulun eğitim faaliyetlerini işbirliğiyle planlamanız ve gerçekleştirmeniz beklenir

Bu görevin bir diğer önemli yönü de, fiziksel imkânların ve öğretim gereçlerinin planlanması, düzenlenmesi ve korunmasıdır

Eğitim programınızı öğrencilerinize göre düzenleyip, güncelleştirerek programınızın ve okulunuzun etkinliğine katkıda bulunabilirsiniz

3 Mesleki /Konu Alanı Uzmanlık Görevi

Öğretmen olarak öğretmeniz istenilen konu alanı ile ilgili; bilgi ve becerilerin kaynağı olmanız beklenir

Yaşam boyu öğrenmeye katılmanız beklenir Uzman olarak bu konu bilgisi açısından kesin ve güncel olmanız gerekir Ayrıca, eğitimdeki yeniliklere ayak uydurabilmek için yeni bilgi, beceri ve davranışlar geliştirmeniz gerekir Özellikle de bilim, teknoloji, ekonomi, iş dünyasındaki değişiklik ve gelişmeler ile millî eğitim politikasındaki değişikliklere ayak uydurmanız gerekecektir

Türkiyede eğitim programları, güncelliği yakalamanıza ve yaşadığınız anın ötesine geçmenize, geleceğe hazırlanmanıza yardımcı olmak amacıyla oluşturulmuştur Bu hizmetiçi faaliyetlerine katılınız

Kendinize kişisel bir mesleki gelişim planı hazırlamanız çok faydalı olacaktır

4 Öğrenci Danışmanlık Görevi

Etkili bir öğretmen gerektiği zaman öğrenciye arkadaştır Bazı durumlarda da öğretmen ailenin yerini alır

Kariyerler/meslekler ile ilgili endişeleri olan öğrencilere rehberlik etmeye hazırlıklı olun

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com