![]() |
Kıyma Saklama Yöntemi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kıyma Saklama YöntemiKıyma Saklama Yöntemi Pratik kıyma saklama yöntemi Uzmanlar sağlıklı beslenmek için dondurulmuş et ürünlerini sadece bir kez çözdürüp kullanmak gerektiğini önemle belirtiyor ![]() Birden fazla kez dondurup çözdürmek besin değerinin düşmesine ve zararlı bakterilerin üremesine neden olur ![]() Kıymayı buzlukta ihtiyaç duyacağımız kadar parçalar halinde saklamak için pratik bir öneri: ![]() •Kıymayı ağzı kilitlenen bir naylon buzluk poşetine koyun •Kıymayı düz bir zemine koyup üzerine bastırıp düzleştirin ![]() •Poşetin içinde hava kabarcıklarının kalmamasına özen gösterin ![]() •Bir cetvel yardımıyla, birer kullanımlık kıyma parçaları oluşturun ![]() •İhtiyacınız olduğunda, bir parçayı kırıp ya da mutfak makasıyla kesip alabilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
|