Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > ForumSinsi Ansiklopedisi

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
edep, için, kılavuzu, uzay

Uzay İçin Edep Kılavuzu

Eski 09-01-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Uzay İçin Edep Kılavuzu



Uzay adabı

Amerika Birleşik Devletleri yönetimi, uluslararası uzay faaliyetlerini düzenleyecek bir 'uzay adabı' kılavuzu oluşturulması için harekete geçtiAvrupa Birliği ile başlatılan çalışmaların öncelikli hedeflerinden biri yörüngede bulunan ömrü bitmiş uzay araçları gibi 'çöp ve molozlar" konusunda ne yapılacağını karar bağlamakUzaya gönderilen araçların sayısı arttıkça bunların ömrünü doldurmuş olanlarının diğer araçlar için yarattığı risk de artıyor Oluşturulacak anlaşmaya taraf olacak ülkelerin uzayı herkesin erişimine açık olarak tutma, birbirine müdahalede bulunmadan barışçı amaçlarla kullanma sözü vermesi isteniyorHalihazırda dünya yörüngesinde 10 bin parça uzay çöpü olduğu tahmin ediliyorBunlar arasında uzay mekiklerinden ayrılan gövde parçalarından ömrünü tamamlayıp kapatılmış uydulara farklı büyüklük ve özellikle pek çok parça varDünya çevresinde saatte binlerce km hızla döndükleri için en ufak bir uzay çöpü bile, faal durumdaki bir uzay aracı için risk yaratıyorSon aylarda üst üste iki kez Uluslararası Uzay İstasyonu bu gibi parçalardan kaçınmak için yönünü değiştirip, istasyondaki ekibi tahliyey hazırlamak zorunda kaldı

alıntı


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.