Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > ForumSinsi Ansiklopedisi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
ilk, trafikte, yapılır, yardım

Trafikte İlk Yardım Nasıl Yapılır

Eski 09-01-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Trafikte İlk Yardım Nasıl Yapılır

Trafikte İlk Yardım Nedir

trafik ve İlk yardım

İlk yardım : Ani olarak hastalanan ya da kazaya uğrayan kimseye tıbbi tedavisi yapılana kadar olay yerinde yapılan hayat kurtarıcı girişimlere denir

İlk yardımın amacı: Kazanın olduğu yerde, kazazedelere yardım ederek durumlarının kötüye gitmesini engellemek ve hayatlarını kurtarmaya çalışmaktır

Kaza yeri acil yardım haberleşmesi yapılırken ilk önce yaralıların durumu ve sayısı bildirilirAcil yardım haberleşmesinde iletilecek mesaj kısa, öz ve anlaşılır olmalıdır Kaza yerine yalnız başına ulaşan diğer araç sürücüleri acil yardım haberleşmesini yaralıların ölmesini engelleyecek önlemleri aldıktan sonra yapmalıdır

Trafik Kazalarında İlk Yardım Nasıl Yapılır

Trafik kazasında öncelikle yaralılar araçtan çıkarılmaya çalışılmakta ve böylece kalıcı sakatlıklara yol açılmaktadır Aracın yanması gibi bir tehlike yoksa yaralılar ambulans gelene kadar araç içinde tutulmalı gerekli ilkyardım burada uygulanmalı psikolojik destek verilmeli

Kazazedenin bilinci yerinde değilse ve gerekiyorsa Temel Yaşam Desteği verin

Kanama varsa durdurun kırık olmadığından emin olun kuşkulu durumlarda kırık varmış gibi davranın

Yabancı cisim varsa sabitleyin ve yarayı temiz bir bez ile kapatın ve ambulans bekleyin

Parça kopmuşsa

Kopan parçayı bir poşete koyun ve ağzını sıkıca kapatın

İkinci poşete su ve buz koyun İçinde parça bulunan poşeti de bunun içine koyun

Yaralıda kanama kontrolü yapın ve gözleyin ambulansı bekleyin

Kolda kırık varsa

Gazete veya bir dergiyi oluk haline getirin

Kolu içerisine yerleştirin

Bir bezle bağlayın ve omuza asın

Bacakta kırık varsa

Yaralıyı bulduğunuz pozisyonda tutun

Kafayı her iki yandan destekleyin

Açık yara varsa kapatın ve ambulans çağırın

Kalp krizinde ilkyardım

Ambulans çağırın telefona cevap veren hekimden destek alın

Kişiyi rahat ettiği pozisyonda tutun sıkan giysileri gevşetip psikolojik destek verin

Bilinci kapanırsa solunumu kontrol edin normal solunum yoksa kalp masajı ve suni solunum uygulayın

Kişinin hekim tarafından verilmiş ilacı varsa ve bilinci açıksa ilacı verin

Ancak hekim tarafından verilmediği sürece ilaç kullanmayın

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com