Gelir Testine İlişkin Soru Ve Cevaplar |
09-01-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Gelir Testine İlişkin Soru Ve CevaplarGelir Testi İle İlgili Soru ve Cevaplar Gelir testi ile alakalı herkesin aklında bir çok soru oluşmakta Aşağıda bazı soruların cevaplarına ulaşabilirsiniz; Kız çocuğuma gelir testi yaptırmam gerekir mi? Benim kızım 17 yaşında, 13 Ocak 1995 doğumlu, ben çalışmıyorum ve babamdan yetim aylığı aldığım için kızıma bir faydası olmuyor Babasından da bir güvencesi yok Genel Sağlık Sigortasından istifade edebilecek mi, ne yapmam gerekiyor, yardımcı olursanız çok sevinirim Anne ve babanın herhangi bir sosyal güvencesi yok ise 18 yaşın altındaki çocukların sağlık giderleri devlet tarafından karşılanmaktadır 18 yaşından sonra ise anne ve babanın herhangi sosyal güvencesi yok ve öğrenci değil ise gelir testine tabi tutulacak ve çıkan sonuca göre kapsamı belirlenecektir Bayan eşin sağlık yardımından yararlanan koca gelir testi yaptıracak mı? Ben devlet memuru bir bayanım Eşimin sigortası yok ve benden dolayı sağlık hizmetlerinden faydalanabiliyor Yeni Kanuna göre eşimin tekrar herhangi bir işlem ve başvuru yapması gerekiyor mu? Yoksa aynı şekilde sağlık hizmetlerinden faydalanmaya devam edebilirmi? Eşinizin herhangi bir sosyal güvencesi yok ise sizin üzerinizden sağlık yardımından faydalanmaya devam edecektir Dolayısıyla herhangi bir işleme gerek bulunmamaktadır Bayan öğretmen anne ve babasını sağlık yardımından faydalandırabilir mi? Ben öğretmenim ve annemin ve babamın hiç bir sosyal güvencesi yok Benim sağlık yardımımdan yararlanmaları mümkün mü? Anne ve baba medeni Kanunun 364maddesine göre bakmakla yükümlü kapsamındadırAynı zaman da 5510 Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu anne ve babayı herhangi bir sosyal güvenceleri yok ise bakmak la yükümlü olduğu kişiler üzerinden faydalanabileceklerini düzenlemiştirBu kapsamda anne ve babanız sizin üzerinizden sağlık yardımından faydalanabilmesi mümkündür 18 yaşındaki kızım eşimin sağlık yardımından mı yoksa benim sağlık yardımımdan mı faydalanır? Emekli sandığına tabi özel bir banka emeklisiyim(2008 yılında emekli oldum)Eşimin kendi üzerine işyeri bulunmakta olup, Bağ-Kurludur Halen işyeri açıktır Bu durumda 18 yaşındaki kızım anne veya babanın sağlık hizmetinden hangisine tabi olur Bu durumda çocuğunuz anne veya babanın sağlık yardımından hangisinden faydalanmak isterse tercihe göre anne veya babanınkinden faydalanabilir |
|