Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > ForumSinsi Ansiklopedisi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
2012, engellilere, için, kurs, ücretsiz, ömss

2012 Ömss İçin Engellilere Ücretsiz Kurs

Eski 09-01-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

2012 Ömss İçin Engellilere Ücretsiz Kurs

2012 ÖMSS İçin Engellilere Ücretsiz Kurslar

2012 ÖMSS İçin Engellilere Ücretsiz Kurs

Engellilere memurluk kursları başlıyorEngelliler için bu yıl 29 Nisanda ilk kez düzenlenecek olan Özürlü Memur Seçme Sınavına (ÖMSS) hazırlık için MEB ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı işbirliğinde ücretsiz kurslar düzenlenecekKurslar Halk eğitim merkezlerinde ya da uygun görülen diğer merkezlerde yapılacak ÖSYMnin açıkladığı takvime göre ÖMSS 29 Nisan 2012 tarihinde gerçekleştirilecek Bu kurslarda verilen eğitim; ÖMSS Sınav içeriğine paralel olarak, Türkçe, Matematik, Atatürk İlkeleri, Türkiye Coğrafyası, Temel Yurttaşlık Bilgisi, Genel Kültür Ve Genel Yetenek Konularından Oluşacak

2012 ÖMSS de sorulacak soruların niteliği ve içeriği KPSS sorularıyla eşdeğer olacak KPSS gibi ortaöğretim, önlisans ve lisans mezunlarına yönelik ayrı sınav yapılacak ve genel yetenek ve genel kültür alanlarından 60’ar soru sorulacak

2012 ÖMSS Sınavı 4 grupta gerçekleştirilecek;

1) Genel Özürlüler (Ortopedik, Süreğen, Ruhsal ve Duygusal, Dil ve Konuşma Bozukluğu Olan Özürlüler vb),

2)Görme Özürlüler,

3)İşitme Özürlüler,

4)Zihinsel Özürlüler

Ücretsiz düzenlenecek olan kurslar da yukarıdaki gruplara göre düzenlenecek ve ortaöğretim (lise), önlisans ve lisans mezunu olanlar başvurabilecek

Verilecek kursun süresi 216 – 360 saat arasında olacak

Kurs başvuruları ücretsiz olacak ve adaylar başvurularını halk eğitim merkezlerine yapacak

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com