Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > ForumSinsi Ansiklopedisi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
anlatım, cevapları, dil, kitabı, sınıf, yayınları, zambak

10. Sınıf Zambak Yayınları Dil Anlatım Kitabı Cevapları

Eski 09-01-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

10. Sınıf Zambak Yayınları Dil Anlatım Kitabı Cevapları

4etkinlik

TEMANIN TARİHLE İLİŞKİSİ
İslamiyet öncesi türkler savaşçı bir millet olduğu için tarihle ilişkisi vardır

TEMANIN MİTOLOJİYLE İLİŞKİSİ
Oğuz kağan destanında kadın,ağaç,ışık,rüya,ok,yay,uluğtürk gibi birçok mitolojik öğe vardırBu yönden mitoloji ile yakından ilişkisi vardır

TEMANIN HAYATLA İLİŞKİSİ
Hayatın içinde olan bir destandırbir aile yaşamı vardırbu yönüyle hayatla ilişki içindedir

5ETKİNLİK TABLO
ROMAN HİKAYE DESTAN
KİŞİ =gerçek kişiler gerçek kişiler olağanüstü özelliklere sahip kişiler
TEMA =her türlü tema olabilir her türlü tema olabilir kahramanlık
ANLATIM =
BBÖLÜMÜ
Destanlar kurmacadırçünkü olaylar anlatılırken abartılmıştırkahramana olağanüstü özellikler yüklenmiştir
CBÖLÜMÜ
Destanlarda belli bir edebî dil vardır Çünkü destanlar genel olarak manzum olarak söylenirler Bu yapılırken ise edebî bir kullanılmasını gerektirir Edebî dili olan şiirlerin ezberlenmesi ve akılda kalması daha kolaydır
6ETKİNLİK
ABÖLÜMÜ
Oğuz Kağan tarihi gerçeklikte karşılı vardır Oğuz Kağan Türklerin meşhur hükümdarı Mete Han'dır
BBÖLÜMÜ
Oğuz Kağan'ın tanrılar ve olağanüstü güçlerle ilişkisi yoktur O dünyada tanrının ona verdiği görevi yapmakla görevli olduğunu düşünmektedir
CBÖLÜMÜ
Destanlardaki diğer kişilerin olay örgüsündeki işlevi Oğuz Kağan'ın görevleri anlatılırken onu tamamlamaktır Birine fikir danışacaksa Uluğtürk ona yardımcı olacak, ölünce oğulları ülkeyi onun adına yönetecek gibi
DBÖLÜMÜ VE E BÖLÜMÜNÜ YAPMADIM

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com