|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
2012, değişiklik, döner, sermaye, yönetmeliğinde |
![]() |
Döner Sermaye Yönetmeliğinde Değişiklik 2012 |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Döner Sermaye Yönetmeliğinde Değişiklik 20122012 Sağlık Bakanlığı Döner Sermaye Yönetmeliğinde Yapılan Değişiklikler Döner Sermaye Yönetmeliğinde Değişiklikler Resmi Gazetede yayımlanan yönetmelik değişikliğine ilişkin tespitler aşağıda verilmiştir ![]() Eğitim ve Araştırma hastanelerindeki Eğitici Destekleme puanı değişti Yeni düzenlemeye göre Eğitici Destekleme puanı profesörler için yüzde 40, doçentler için ise %30 oranı üzerinden verilecek ![]() Yeni Hali: Eğitici destekleme puanı: Eğitim ve araştırma hastanelerinde, başhekimlik tarafından belirlenen usul çerçevesinde, o dönem içinde dahili klinikler için en az 20 saat vizit, 20 saat poliklinik, cerrahi klinikler için 10 saat vizit, 15 saat poliklinik ve 15 saat ameliyat, laboratuvar klinikleri için 40 saat pratik eğitim çalışması ve her bir klinik için 8 saat teorik asistan eğitim çalışması yapıldığının belgelendirilmesi halinde, eğitim sorumlusu, eğitim görevlisi ile uzman tabip kadrosundaki profesörlere mesai içi hastane hizmet puan ortalamasının % 40’ı, uzman tabip kadrosundaki doçentlere mesai içi hastane hizmet puan ortalamasının % 30’u oranında verilen ek puanı,” Önceki hali: mesai içi hastane hizmet puan ortalamasının klinik şefine % 40’ı, şef yardımcısına % 30’u, eğitim ve araştırma hastanelerinde klinik şefi veya şef yardımcısı kadrosunda bulunmayan profesör ve doçentlere hastane hizmet puan ortalamasının % 30’ u oranında verilen ek puanı, Yan dal asistanlarının net performans puanı hesaplama şekli değişti Yeni hali: “Asistanların net performans puanı, klinik hizmet puan ortalamasının %25’i ile hastane hizmet puan ortalamasının %75’inin toplamı üzerinden; yan dal asistanlarının net performans puanı ise klinik hizmet puan ortalamasının % 60’ı ile hastane hizmet puan ortalamasının % 40’ının toplamı üzerinden değerlendirilir ![]() Eski hali: Eğitim ve araştırma hastaneleri için devlet hastanelerindeki değerlendirme kriterleri kullanılır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Çocuk izleme merkezleri, özellik arz eden birim oldu Yeni hüküm: y) Kurumlarda özellik arz eden birimler; ameliyathane, yoğun bakım, doğumhane, yenidoğan, süt çocuğu, yanık, diyaliz, acil servis-poliklinik, kapalı psikiyatri servisleri, AMATEM, çocuk izleme merkezleri, organ ve doku nakli ve kemik iliği nakil üniteleridir ![]() ![]() ![]() Deprem bölgesine görevlendiren personele ek puan Yeni hüküm: “Doğal afet, savaş, salgın hastalık, seferberlik ve olağanüstü hâllerde, görevlendirme süresince personele kadrosunun bulunduğu yerden, kurumlarda hastane hizmet puan ortalaması ve kendi kadro unvan katsayısı esas alınarak, kuruluşlarda ise il performans puan ortalaması ve kendi kadro unvan katsayısı esas alınarak ek ödeme yapılır ![]() ![]() ![]() Enfeksiyon hastalıkları ve klinik mikrobiyoloji uzmanlarının net performans puanlarının hesaplanmasına esas kriterler Bakanlıkça ayrıca belirlenecek Yeni hüküm: “ Enfeksiyon hastalıkları ve klinik mikrobiyoloji uzmanları ile laboratuvarlarda görev yapan uzman tabiplerin net performans puanlarının hesaplanmasında esas alınacak sayılar ve enfeksiyon hastalıkları ve klinik mikrobiyoloji uzmanları ile laboratuvarlarda görev yapan uzman tabiplerin ek ödeme hesaplamalarında kullanılacak kriterler Bakanlıkça belirlenir ![]() Eski hüküm: Laboratuarlarda görev yapan uzman tabiplerin net performans puanlarının hesaplanmasında esas alınacak sayılar Bakanlıkça çıkarılan Yönerge ile belirlenir ![]() Çocuk izleme merkezlerinde, sadece tabiplere ek puan verilecek Daha önce, "çocuk izleme merkezlerinde görevli personel" belirlenmiş olan ifade "çocuk izlem merkezlerinde çalışan tabipler" olarak değiştirilmiştir ![]() ![]() Yeni hüküm: “Kurumlarda, ihale/satın alma komisyonu üyeleri, taşınır kayıt kontrol yetkilisi olarak görev yapan personel, muayene komisyonu üyeleri, kurum performans ve kalite biriminde, hasta hakları kurulu ve birimlerinde, enfeksiyon kontrol komitesinde ve döner sermaye komisyonunda görevli personel ile o dönem eğitim faaliyetlerinde görevli eğiticilere, Bakanlıkça eğitim verilen ve fiilen klinik kodlayıcı olarak çalışan personele, yanık üniteleri ve merkezlerinde çalışanlara ve perinatal merkezlerde görev yapan personele, o dönem beyin ölümü tespit edilmişse bu tespitte yer alan beyin ölümü kurulu, organ nakli koordinatörü ve yardımcısı ile donör bakımı yapan yoğun bakım çalışanlarına, o dönem organ çıkarım ekibi tarafından donörden organ alınmış ise bu ekibe hastane hizmet puan ortalamasının %10’u; terapötik aferez merkezlerinde ve kanser erken teşhis tarama ve eğitim merkezlerinde (KETEM) çalışan tabiplere hastane hizmet puan ortalamasının % 15’i; acil servis/acil polikliniklerde, yoğun bakım, yenidoğan, yanık, diyaliz, kemik iliği nakil üniteleri, AMATEM’lerde çalışan pratisyen tabiplere, evde bakım hizmetlerinde ve çocuk izlem merkezlerinde çalışan tabiplere, satın alma hizmetlerinden sorumlu baştabip yardımcısı ile merkezi satın alma biriminde görevli personele hastane hizmet puan ortalamasının %20’si oranında ek puan verilir ![]() ![]() ![]() Yoğun bakım, yenidoğan, yanık ve kemik iliği nakil ünitelerinde sürekli/süreksiz ayrımı kaldırıldı Yeni hüküm: “ Yoğun bakım, yenidoğan, yanık ve kemik iliği nakil ünitelerinde uzman tabip ve tabipler tarafından yapılan girişimsel işlemler puanlandırılır ![]() ![]() ![]() ![]() Eski hüküm: Yoğun bakım, yenidoğan, yanık, diyaliz ve kemik iliği nakil ünitelerinde sürekli çalışan uzman tabip ve tabiplerin bu birimlerde yapmış oldukları girişimsel işlemler puanlandırılmaz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|