09-01-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Atıştırmalık Kahvaltılık Tarifleri
Kahvaltılık Atıştırmalıklar
Kahvaltılık basit tarifler
Ekmekli ezme
2 dilim bayat ekmeğin kabukları kesilip atılır Dilimler çukur bir tabağa koyulup üzerine soğuk su dökülür 5 dakika sonra sudan çıkarılır; suyu
süzülerek ufalanır Ufalanmış ekmekler, 3 yemek kaşığı dövülmüş ceviz içi ve 2 diş dövülmüş sarımsak, 2’şer yemek kaşığı zeytinyağı, yoğurt, limon suyu ve
1’er çay kaşığı domates ve biber salçası iyice karıştırılır Elde edilen karışım servis tabağına koyulur Üzerine pul biber ekilir Birkaç yarım ceviz ve maydanoz ile süslenir
Not: Ceviz yerine badem veya fındık da kullanılabilir
Dilim pizzası
Bayat ekmek dilimlerine tereyağı sürülür Yumurta, beyaz peynir veya çökelek, maydanoz ve pul biber karıştırılıp ekmek dilimlerinin üzerine bolca
sürülür Bu karışıma küçük doğranmış domates ve sivri biber de eklenebilir Dilimler, peynir pembeleşinceye kadar fırında kızartılır
Sarımsaklı ekmek
Bayat ekmek dilimleri fırında kıtırlaştırılır 2-3 diş sarımsak dövülüp tereyağında 1-2 çevrilir Bolca toz kırmızı biber, bir fiske tuz ve 1 kahve fincanı su eklenip hemen ateşten alınır Ekmek dilimleri üzerinde gezdirilir
Bayat ekmek kanepesi
Bir kabın içinde 1 çorba kaşığı salça, yarım çay bardağı sıvı yağ, 1 tatlı kaşığı kekik, yarım çay bardağı süt, 200 gr ezilmiş beyaz peynir, 2 yumurta iyice karıştırılır
Bu karışım, kanepe şeklinde ve ince bayat ekmek dilimlerine sürülür Dilimler, fırın tepsisine dizilir; hafif pembeleşinceye kadar kızartılır Kızartı lmış dilimlerin üzerine 1’er ince dilim domates; bunun üzerine de 2 ince dilim sosis yerleştirilir Kanepeler, kürdanlı olarak servis tabağına alıp, soğutmadan, kıvırcık marul yaprakları eşliğinde servise çıkarılır
|
|
|