Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > ForumSinsi Ansiklopedisi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
2012, başvurabilir, kimler, sınavı, ygs

2012 Ygs Sınavı Kimler Başvurabilir

Eski 09-02-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

2012 Ygs Sınavı Kimler Başvurabilir

2012 ygs kimler başvurabilir

2012 ygs kimler girebilir

Öğrenim durumları aşağıdakilerden birine uyanlar 2012 YGS'ye (Sınavsız Geçiş dâhil) başvurabilirler:

2011-2012 öğretim yılında ortaöğretim kurumlarının (lise veya dengi okullar, açık öğretim lisesi) son Sınıfında okumakta olan öğrenciler,

Ortaöğretim kurumlarının son Sınıflarında beklemeli durumda bulunanlar,

Ortaöğretim kurumlarının dışarıdan bitirme Sınavlarına girenler,

Ortaöğretim kurumlarını bitirmiş olanlar,

Orta Öğrenimlerini yabancı ülkelerde yapanlardan durumları yukarıdakilerden birine uyanlar

Ayrıca durumları yukarıdakilerden birine uyan yabancı uyruklu veya hiçbir devletin uyruğunda olmayan adaylar da 2012-ÖSYS’ye başvurabilirler ancak bu adaylar, 2012-ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunda yer alacak yükseköğretim programları kontenjanlarına yerleştirilmezler Doğumla Türk vatandaşı olup da çıkma izni almak suretiyle Türk vatandaşlığını kaybedenlerden 5203 sayılı Kanun ve 5901 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanunu ile Saklı Tutulan Hakların Kullanılmasına İlişkin Belge sahibi olanlar, 2012-ÖSYS’ye başvurabilirler Bu adaylar 2012-ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunda yer alacak yükseköğretim programlarına yerleşme hakkı kazanmaları durumunda söz konusu kontenjanlara yerleştirilirler

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com