|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
başarılı, derslerinizde, istermisiniz, olmak |
![]() |
Derslerinizde Başarılı Olmak İstermisiniz |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Derslerinizde Başarılı Olmak İstermisinizDERSLERİNİZDE BAŞARILI OLMAK İSTERMİSİNİZ _? Arkadaşlar yanlış yere açtıysam özür dilerim ve kendim için araştırmıştım baktım yararlı oldu paylaşim dedim bu arada alıntıdır ![]() ![]() ![]() DERS ÇALIŞMADA VE HAYATIMIZIN HER DEVRESİNDE BAŞARILI OLMAK İÇİN ÖNCE İÇİMİZDE, KALBİMİZDE NE YAPACAĞIMIZ HAKKINDA KESİN KARAR VERMEMİZ LAZIM ![]() ![]() ONDAN SONRADA HAYATIMIZI DİSİPLİN ETMELİYİZ ![]() ![]() ![]() ![]() HER İŞİMİZİ ÖNCELİKSIRASINA GÖRE SIRAYA DÜZENE KOYMALIYIZ ![]() İŞTE BU TEMEL DÜSTURUMUZ OLMALI EVDE DERS ÇALIŞACAĞIMIZ ORTAM NASIL OLMALI 1-Ders çalıştığın yerin sessiz ve sakin olması gerekir ![]() ![]() 2-Ders çalıştığın yer ile yattığın yer ayrı olacak ![]() Daima aynı yerde ders çalışacaksın ![]() ![]() ![]() ![]() 3-Çalışma masanın üzerinde hangi derse çalışacaksan yalnız o dersle alakalı malzemelerin bulunmalı ![]() Yani masanın üzerinde senin dikkatini dağıtacak başka bir şey bulunmamalı ![]() ![]() ![]() ![]() NASIL DERS ÇALIŞMALIYIZ Derse 20 dakika çalışıp çalıştığın yeri10 dakika tekrar edeceksin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ders çalışırken sakın hayal kurma ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ŞİMDİ DERS ÇEŞİTLERİNE GÖRE DERS ÇALIŞMAYI ANLATALIM OKUYARAK ÇALIŞILAN DERSLER Konuları parça parça oku ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ezberlemek ise kalıcı değildir ![]() ![]() Konunun içindeki asıl bize verilmesi gerekenleri seçip almasını bilmek gerekir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() YABANCI DİL DERSLERİNE ÇALIŞMA Mutlaka kelimeler ve cümle kalıpları ezberlenecek ![]() ![]() ![]() ![]() MATEMATİK-FEN GİBİ SAYISAL DERSLERE ÇALIŞMAK Bu gibi dersleri anlamak için bol bol alıştırma yapmak gerekir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Birde öğretmen problem çözerken mutlaka problemin çözümünü de anlatır ![]() ![]() Çünkü eve gidip konuyu tekrar edeceğimizde yani alıştırmaları yapacağımızda çözümü unutmuş olabiliriz ![]() ![]() ![]() ![]() EN İYİ ÖĞRENME SINIF İÇİ ÖĞRENMEDİR Dersi esas sınıfta öğrenmeye çalışmalıyız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dikkatimizin dağılmaması ve bir noktada toplanabilmesi için ‘’öğretmenin her söylediğini içimizden tekrar etmeliyiz’’ ![]() ![]() Her derste not tutmalıyız ![]() ![]() Öğretmeni de iyi tanımamız lazım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() GÜNLÜK DERS ÇALIŞMA SİSTEMİ Bizim size hazırlamış olduğumuz bu sistemin adı bu ‘’günlük ders çalışma sistemi’’ Şimdi günlük çalışmayı öğreneceğiz : Mutlaka her gün okula derse çalışarak hazır gideceğiz ![]() ![]() ![]() Burada bir şey var ![]() ![]() SORUMLULUKorumluluk neyi ne zaman yapacağını bilmektir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Okuldan eve geldiğimizde sıcağı sıcağına, daha işlenen konuları unutmadan hemen ilk işimiz işlediğimiz dersleri tekrar etmek olmalı ![]() Haydi kolay gelsin ![]() ![]() HAZIRLAYAN: Sosyal Bilgiler Öğrtm: Kemal YÜCER |
![]() |
![]() |
|