![]() |
Nasıl Yer Hostesi Olunur |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Nasıl Yer Hostesi OlunurNasıl yer hostesi olunur Yer Hostesliğinde Aranan Koşullar, Yer Hostesi Olmak İstiyorum, Uçuş Hostesi Olmak İstiyorum, Kabin Memuru Nasıl Olabilirim Yer Hostesi Nedir? Havaalanına gelen biletli yolcuların; alanda uçağa bininceye kadar olan zamanda yapılacak işlemleri takip eden ve yapan kişidir ![]() Yer Hostesinin Görevleri Yolcunun bileti ve bagajlarını alarak uçağa binebilmesi için geçiş numarası ve bagaj etiketi verir Yurtdışına giden yolcuların pasaport, davetiye vb ![]() Yolcuların uçağa binmesi için gerekli olan uyarıcı anonsu yapar (uçak kalkış saati, uçağın kalkış kapı numarası vb ![]() Uçağa binen yolcuların isim, soyadı, cinsiyet, bagaj sayısı ve bagaj kilosu gibi bilgileri kapsayan çizelgeleri doldurur Uçağın emniyeti ve dengesinin kurulabilmesi için yükleme bölümündeki görevlilere bu çizelgeyi verir Yolcuya verilen geçiş numarasını uçağa binmeden önce yolcudan alır Özürlü, yaşlı ve tek başlarına seyahat eden (refakatsiz) çocukların tüm işlemlerini yapar ve uçağa bindirir ![]() Uçaktan inen refakatsiz çocukları velisine teslim eder ![]() Yer Hostesinin İhtiyacı Olan Malzemeler Telsiz, Telefon, Bilgisayar, Büro malzemeleri ![]() Mesleğin Gerektirdiği Özellikler Nelerdir Yer hostesi olmak isteyenlerin; İnsanlarla iletişim kurabilen, İngilizce'yi iyi şekilde bilen, Büro işlerine ilgili, Dikkatli, sorumlu, Bedenen sağlam ve uzun süre ayakta durabilecek kadar dayanıklı kimseler olmaları gerekir ![]() Çalışma Ortamı Ve Koşulları Yer hostesleri; çoğunlukla uçak şirketlerinin yer hizmetleri bölümlerinde ve havalimanında bulunan şirketlerin bürolarında görev yaparlar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Çalışma Alanları Ve İş Bulma Olanakları Yer hostesleri uçak şirketlerinin bölümlerinde ve havaalanında bulunan şirketlerin bürosunda görev yaparlar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Meslek Eğitiminin Verildiği Yerler İngilizce'yi bilen elemanlar yer hostesi olarak THY Eğitim Müdürlüğünde 6 haftalık Temel Uygulamalı Eğitim programına katılabilirler ![]() ![]() ![]() Meslek Eğitimine Giriş Koşulları Yer hostesleri havayolu firmalarının açmış oldukları sınavlar sonucu alınır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Eğitiminin Süresi Ve İçeriği Yer hostesi adaylarına kendi firmalarının eğitim birimlerince temel ve uygulamalı eğitim verilmektedir ![]() ![]() ![]() ![]() Meslekte İlerleme Özel havayolu şirketlerinde en az 2 yıl çalışan elemanlar eğer lise mezunu iseler şef, üniversite mezunu iseler denetmen olabilirler ![]() ![]() Burs, Ücret Ve Kredi Durumu Ücret, şirketlere göre değişmektedir ![]() ![]() ![]() ![]() Daha Ayrıntılı Bilgi İçin Başvurulabilecek Yerler Türk Hava Yolları Özel havayolu şirketleri İlgili Eğitim Kurumları Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü Ankara Meslek Danışma Merkezi Bünyesinde Meslek Danışma Merkezi bulunan Türkiye İş Kurumu İl ve Şube Müdürlükleri ![]() |
![]() |
![]() |
|