|  | Sabahları Dinç Kalkmanın Yolları |  | 
|  09-01-2012 | #1 | 
| 
Prof. Dr. Sinsi
 |   Sabahları Dinç Kalkmanın YollarıSabahları Erken Kalkmanın Yolları Sabahları Erken Kalkmanın Yolları nedir Sabahları Erken Kalkamıyorsanız işte size erken kalkmak için öneriler; 1  Yavaş Başlayın  Birdenbire erken kalkmaya çalışırsanız, büyük ihtimalle zorlanacaksınızdır  Yavaş yavaş hergün 15 dakika kadar daha erken kalkmaya çalışın  Ertesi gün bir 15 dakika daha erken kalkın  Kademe kademe hedefinize doğru yaklaşacaksınız  'Aheste aheste çıkacaksın bu merdivenlerden'  2  Erken Yatın  Geç yatmaya alışmış, gece yarısına kadar televizyon seyrediyor ya da internette sörf yapıyor olabilirsiniz  Hem bu alışkanlığınıza devam ederseniz hem de erken kalkmaya çalışırsanız, belli bir noktada vücudunuzun isyanları oynaması kaçınılmaz olacaktır  Ve fakat elden çıkan erken kalkma alışkanlığınız olursa, yine geç kalkacak ve yeni baştan başlamak zorunda kalacaksınız  Uykunuz gelmediyse bile erken yatın ve yatakta okuyun  Eğer gerçekten yorgunsanız göz kapaklarınız çabucak ağırlaşacak, değil ise okuma sayesinde huzurlu bir uykuya geçiş yapabileceksinizdir  3  Çalar saatinizi uzak tutun  Çalar saatinizi yataktan mümkün olduğunca uzağa koyun ki, 'Uyuma' düğmesine eliniz gitmesin  Bu düğmeyi hiçbir zaman kullanmayın  Selo bant ile bu düğmeyi bantlamak da işe yarayacaktır  Buradaki hile, saati kapatmak için yataktan kalkmak zorunda olmanız  Bu noktadan sonra da sadece ayakta kalmaya devam etmeniz gerek  4  Yatak odasından çıkın  Saati kapattıktan sonra, yatağa dönmek için sebepler bulmaya çalışmadan önce odadan çıkın  Banyoya bir ziyaret benim ilk yaptığım iş mesela  Banyoda işim bitip, elimi yüzümü de yıkayınca yeterince ayılıyorum  Eğer hala uyanmadıysanız aynaya bakın  Korkudan uyanacaksınızdır  5  Beyninizi dinlemeyin  İç sesiniz sizi yatağa döndürmek için taklalar atabilir  Hiç kulak asmayın  Dinlemeye başlarsanız, yatağa geri döneceksinizdir  6  İyi bir sebebiniz olsun  Sabah yapacağınız önemli bir şey bulun  Bu sebep sizi motive edecektir  Ben sabahları blog yazmayı seviyorum  Bu benim sebebim  Siz de sizinkini bulun  7  Erken kalkmayı kendinize bir ödül olarak düşünün  İlk bakışta zor bir şey yapıyorsunuz gibi görülebilir, ancak bunu zevkli ve verimli bir hale getirirseniz bu işten çok zevk alacaksınız  Motivasyonunuz da artacaktır  Güzel bir sıcak çikolata, kahve ya da çayla ödüle başlayabiliriz mesela  Ben günün doğuşunu seyretmeyi, okuduğum kitaptan bir bölüm bitirmeyi ya da sesizlik içinde egzersiz yapmayı da seviyorum  Sizde kendi ödülünüzü keşfedin! 8  Ekstra zamanın keyfini çıkarın  Sadece okumak için, televizyon seyretmek için ya da internette ya da denizde sörf yapmak için erken kalkmayın  Sabahtan, akşam yemeğini hazırlayabilirsiniz mesela  Ya da öğlen için birşeyler hazırlayıp, vakit kazanabilirsiniz  2 saat içinde 3 saatlik iş yapacaksınız  Etkinliğiniz çok artacak   | 
|   | 
|  | 
|  |