Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > ForumSinsi Ansiklopedisi

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bilgiler, gerekli, ipuçları, pratik

Pratik Bilgiler Ve Gerekli İpuçları

Eski 09-01-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pratik Bilgiler Ve Gerekli İpuçları



Pratik bilgiler ve gerekli ipuçları

- Kekiniz hazır olduktan üzerine bir sıvı koyuyorsanız, buna mutlaka dikkat edin: kek sıcaksa, sıvı soğuk olmalı, ve tersi, soğuk kek üzerine sıcak sıvı konur

- Eğer makarnayı pişirirken suya biraz süt eklerseniz, daha güzel bir lezzet elde edebilirsiniz

- Beyaz kuru fasulyenizi haşlanmaya başladıktan 20 dakika sonra suyunu boşaltıp yeni su koyarsanız ve içine biraz sıvı yağ yada tere yağı eklerseniz, fasulyeniz daha lezzetli olur

- Fasulye ve nohut tuzsuz suda çok daha hızlı hazır olur Tuzu hazır olmaya yakın atın

- Beyaz patatesi püre, sarı patatesi çorbaya ve pembe patatesi kızartma için kullanın

Patates :

- Haşlarken, içine 2-3 diş sarımsak, 2-3 defne yaprağı ve biraz taze yada kurutulmuş dereotu eklediğiniz takdirde, harika bit tat ve aromasına bürünür;

- Fırında pişirmek istediğinizde, üstünü mutlaka sıvı yağla yağlayın Patates daha yumuşak ve güzel görünümlü olur;

- Eski patatesi yemeğe kullanırken mutlaka kabuğunu soyarak hazırlayın Ayrıca suya biraz sirke eklerseniz, haşlanırken rengi koyulaşmaz;

- Patates püresine kaynar süt eklerseniz (1 kg patatese ½ bardak süt), pürenizin tadı çok daha lezzetli olur;

- Eskimiş patatesin üzerinde bulunan filizler zehirli bir madde içerir (solanin) Böyle bir patatesin kabuğunu en az 2-3 mm kadar soymanız gerekir

Süt:

- Pastörize edilmemiş sütü mutlaka kaynatın Ayrıca pastörize edilmiş sütünüzü 2 günden fazla muhafaza etmeyi düşünüyorsanız, yine kaynatın

- Alüminyum tenceresine süt kaynatılmaz Emaye tencerede kaynatıyorsanız, özellikle bunu çok kısık ateşte yapmanız gerekiyor, yoksa süt mutlaka yapışır ve yanar Sütü kaynatmadan önce tencerenizi ilk önce sudan geçirin, böylece yapışmasını önlersiniz

- Sütü kaynatırken arada sırada kaşıkla karıştırın, böylece sütün besleyici maddeleri tencere duvarlarına yapışmaz ve sütün içinde kalır Sütün daha uzun zaman ekşimemesini istiyorsanız, kaynatırken içine 1 litre süte 1 tutam tuz yada 1 tatlı kaşığı şeker atabilirsiniz

- Süt yapışıp yandıysa, onu derhal başka bir kaba karıştırmadan koyun Kötü tat önlemek için içine 1 tutam tuz atın ve yeni kabı soğuk suyun içine bırakın Kötü kokusu yok olur

Pilav yapmak maharet isterLezzetli pilavlara imza atmak istiyorsanız, pirinci önce tereyağı ile hafifçe kavurunPirinçlerin yapışmasını önlemek ve tane tane olmasını sağlamak için pişirme suyuna bir miktar sıvı yağ ilave edinPilavınızı renginin bembeyaz görünmesi içinse pişme suyuna 1-2 çay kaşığı limon suyu eklemeyi deneyin

Meyveli pasta yaparken kullandığınız meyve ve şekerlemelerin dibe çökmesini istemiyorsanız pastanıza bir miktar mısır unu ilave etmeniz gerekir Böylece meyveler pişerken suları yoğunlaşır ve dibe çökmezler


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.