![]() |
Diyanet Yeterlilik Sınav Tarihi 2012 |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Diyanet Yeterlilik Sınav Tarihi 20122012 Yeterlilik Sınav Tarihi 2012 Yeterlilik Sınavı Ne Zaman Yapılacak 2012 Diyanet yeterlilik sınavı tarihi 11 Mart 2012 tarihinde yapılacak ![]() ![]() Sınava Katılmak İsteyen Adaylarda Aranan Genel ve Özel Şartlar 1- Genel Şartlar: a) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin (A) bendindeki genel şartları taşımak, b) 25/10/2011 tarihli ve 28095 sayılı mükerrer Resmî Gazete'de yayımlanan Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinde belirtilen ortak niteliği taşımak ![]() 2- Özel Şartlar a) Kur'an Kursu Öğreticiliği için; 1- İmam hatip lisesi veya üstü dini öğrenim mezunu olmak ya da 2011-2012 eğitim-öğretim yılında mezun olabilecek durumda olmak, 2- Kur'an Kursu Öğreticiliği yapmaya mani bir özrü bulunmamak ![]() b) İmam-Hatiplik için; 1- İmam hatip lisesi veya üstü dini öğrenim mezunu olmak ya da 2011-2012 eğitim-öğretim yılında mezun olabilecek durumda olmak, 2- Erkek olmak, 3- İmam-Hatiplik yapmaya mani bir özrü bulunmamak ![]() c) Müezzin-Kayyımlık için; 1- Lise veya dengi okul mezunu olmak ya da 2011-2012 eğitim-öğretim yılında mezun olabilecek durumda olmak, 2- Hafız olmak (İmam hatip lisesi mezunları için bu şart aranmaz ![]() 3- Erkek olmak ![]() 4- Müezzin-Kayyımlık yapmaya mani bir özrü bulunmamak ![]() |
![]() |
![]() |
|