Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > ForumSinsi Ansiklopedisi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
arap, bulaşık, kullanımı, makinasında, sabunu

Bulaşık Makinasında Arap Sabunu Kullanımı

Eski 09-01-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Bulaşık Makinası kullanan tüm tanıdıklarınıza iletin lütfen

Kullandigimiz deterjanlarin hem cevre hem de sagligimiz üzerinde son derecede olumsuz etkileri var bilindigi gibi

Özellikle yemek yedigimiz kaplarin temizlenmesinde kullanilan deterjenlarin cok iyi durulansa bile kalinti biraktigi biliniyor uzun yillar boyunca bu kalintilar gıdalarımıza bulaşıyor ve bu vasıta ile sindirim sistemimize taşınıyor Petrol esaslikimyasal maddelerden oluşan ve son derecede güclü olan bu kimyasallar kronik hastaliklarin tetikleyicisi

Bu kimyasallar kanalizasyon sistemine karisiyor oradan da nehirlere göllere ve denizlere Bu sentetik kimyasallar denizlerde de besin zincirine bulasarak

tekrar sindirim sistemimize dönüyor ne yazik ki

Bir süre once bir deneye basladim ve bulasik makinasinda ARAP SABUNU kullandim Daha once doktor tavsiyesi ile cocuklarin biberonlarinin temizlenmesinde kullanmistim dogal ve zararsiz oldugunu biliyordum bulasik makinesinde ne sonuc alacagimi merak ettim

Sonuc harika bulasiklar ter temiz pırıl pırıl oldu

Arap sabanu hem cok daha ucuz hemde cok daha dogal cevrede yarattigi kirlilik etkisi de cok daha az

Bulasik makinasinin deterjan gözüne dolduracak kadar koyup kapagi kapatiyorsun ARAP SABUNU macun gibi sicak su ile rahatca eriyor

internettende arastirma yaparsanız pek cok kisi bu metodu kullandığını göreceksiniz

Parlatıcı bölümüne Elma sirkesi koyunuz (ama üzüm sirkesi değilözellikle elma sirkesi)

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com