Gıdaların Hormonlu Olduğunu Nerden Anlarız |
09-01-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Gıdaların Hormonlu Olduğunu Nerden AnlarızGıdaların Hormonlu Olduğunu Nerden Anlarız Hormonlu Gıdalar nasıl Anlaşılır? Sebze ve Meyve Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz? Dış görünüş ve yapılarına göre ayırt edebileceğimiz bazı yiyeceklerin nasıl anlaşılacağı konusunda bazı ipuçları da var Medical Park Fatih Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Sevil Nas Can hormonlu gıdaların nasıl anlaşılabileceği konusunda şu bilgileri veriyor Domatesomates kesildiğinde içi fazlaca boşsa meyvenin ucunda sivri çıkıntılar ve yuvarlak yapısından farklı bir şekle sahipse hormonlu olduğundan şüphelenebilirsiniz Ayrıca hormonlu domatesler de dik kesildiğinde ortasında beyaz ve sert bir tabaka görülür Salatalık:Şekilsiz bir ucu kalın bir ucu ince veya yan yana yapışık meyvelere dikkat edin İçleri adeta sünger gibi çekirdek evi de kof bir yapıya sahiptir Tatlarında farklılıklar ve lezzetsizlik vardır Biber:Aşırı büyük ve etli bir görünüme sahiptir Çekirdek etrafı boş etli kısımda domatesteki gibi beyaz ve sert bir doku görülür Patlıcan:Şekli bozuktur Kenarında şişlikler görülür Yan yana yapışıktır Etli kısmı sünger gibi kof olur Patates:Şekilsiz ve yumruları birbirine yapışıktır Patateste aşırı gübre ve hormon kullanılırsa içinde kararmalar görülür Çilek:Aşırı büyük çift yapışık ve içleri boştur Karpuz:Hormonlu karpuzların çekirdek evleri boştur Yendiği zaman aşırı nişasta kokusu verir |
|