![]() |
Onun Gibi Susmak |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Onun Gibi SusmakSUSMAK Anladım ki susmak bir cüsse işi… Derin denizlerin işi… Serin sular en hafif rüzgârları bile coşturabiliyor ![]() ![]() Derin denizleri ise ancak derin sevdalar… … Derin denizlerin sükutu büyüler beni ![]() İçimi bir heybet hissi kaplar ![]() Benliğimi hasret duyguları istila eder ![]() Kalbim ürperlerle dolar ![]() Dalgalı denizler, durgun mavi denizler kadar heybetli gelmez bana ![]() Göklerin suskunluğu da öyle ![]() ![]() Sükut her zaman daha manalı, daha derindir ![]() Kalbe sözden çok sükuttan manalar akar ![]() İnsan evrendeki sükutu anlayabilseydi, kim bilir belki de söz olmayacaktı ![]() İnsanlar sükutun dilinden anlayacak, derin ve manalı bakışlarla konuşacaklardı ![]() Ve ses, sükutun heybetini bozamayacaktı ![]() Konuştuğum zamanlar hep acze düşmüşümdür de ondan kelama sarılmışımdır ![]() Evrendeki her varlıkta sükutu bir süs, bir hikmet olarak algılamışımdır ![]() Sözü ise ancak bir zaruret ![]() ![]() Hep derin denizler kadar heybetli bir sükut dinledim ondan ![]() Sanki durgun ve derin bir ummanın kıyısına varmıştım ![]() Derinliklerinde gönül ve hikmet incilerinin gülümsediği bir deniz bulmuştum ![]() Hayatın hiç bir kasırgası, hadiselerin hiç bir fırtınası onu dalgalandıramıyordu ![]() O denize imrendiğim an, gözlerim şu mısralara takılmıştı: Gittim, gittim, denizin, Sınır yerine vardım Halin bana da geçsin! Diye ona yalvardım Bir çılgın vesvesede, İçim didiklense de, Olaydım o cüssede, O’nun gibi susardım ![]() ![]() Gerçekten de öyle olmuştu ![]() ![]() O zaman anladım ki, susmak bir cüsse işi ![]() ![]() Sığ suları en hafif rüzgarlar bile coşturabiliyor ![]() Derin denizleri ise ancak derin sevdalar ![]() ![]() Anladım ki, derin ve esrarengiz olan her şey susuyor ![]() Anladım ki susan her şey derin ve heybetli ![]() ŞEMS-İ TEBRİZİ |
![]() |
![]() |
|