Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Genel Bilgiler > Hazır Mesajlar & Güzel Sözler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
hayal, hırsızı

Hayal Hırsızı

Eski 09-01-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Hayal Hırsızı

Hayal Hırsızı

Hayal Hırsızı

Bu öykü, çiftlikten çiftliğe, yarıştan yarışa koşarak atları terbiye etmeye çalışan gezgin bir at terbiyecisinin genç oğluna kadar uzanır Babasının isi nedeniyle çocuğun orta öğretimi kesintilere uğramıştı Orta ikideyken, büyüdüğü zaman ne olmak ve yapmak istediği konusunda bir kompozisyon yazmasını istedi hocası Çocuk bütün gece oturup günün birinde at çiftliğine sahip olmayı hedeflediğini anlatan 7 sayfalık bir kompozisyon yazdı Hayalini en ince ayrıntılarıyla anlattı Hatta hayalindeki 200 dönümlük çiftliğin krokisini de çizdi Binaların, ahırların ve koşu yollarının yerlerini gösterdi Krokiye, 200 dönümlük arazinin üzerine oturacak 1000 metrekarelik evin ayrıntılı planını da ekledi Ertesi gün hocasına sunduğu 7 sayfalık aaaa, tam kalbinin sesiydi İki gün sonra aaaai geri aldı Kağıdın üzerinde kırmızı kalemle yazılmış kocaman bir "0" ve "Dersten sonra beni gör" uyarısı vardı "Neden "0" aldım?" diye merakla sordu hocasına, çocuk "Bu senin yasında bir çocuk için gerçekçi olmayan bir hayal" dedi, hocası "Paran yok Gezginci bir aileden geliyorsun Kaynağınız yok At çiftliği kurmak büyük para gerektirir Önce araziyi satın alman lazım Damızlık hayvanlar da alman gerekiyor Bunu başarman imkansız" ve ekledi: "Eğer aaaaini gerçekçi hedefler belirledikten sonra yeniden yazarsan, o zaman notunu yeniden gözden geçiririm" çocuk evine döndü ve uzun düşündü Babasına danıştı "Oğlum" dedi babası "Bu konuda kararını kendin vermelisin Bu senin hayatin için oldukça önemli bir secim!" Çocuk bir hafta kadar düşündükten sonra aaaaini hiçbir değişiklik yapmadan geri götürdü hocasına "Siz verdiğiniz notu değiştirmeyin" dedi "Ben de hayallerimi"

O, orta 2 öğrencisi, bugün 200 dönümlük arazi üzerindeki 1000 metrekarelik evinde oturuyor Yıllar önce yazdığı aaaa şöminenin üzerinde çerçevelenmiş olarak asılı Öykünün en can alici yani su: Ayni öğretmen, gecen yaz 30 öğrencisini bu çiftliğe kamp kurmaya getirdi çiftlikten ayrılırken eski öğrencisine "Bak" dedi, "Sana simdi söyleyebilirim Ben senin öğretmeninken, hayal hırsızıydım O yıllarda öğrencilerimden pek çok hayal çaldım Allah' tan ki, sen, hayalinden vazgeçmeyecek kadar inatçıydın"

Alıntı Yaparak Cevapla

Hayal Hırsızı

Eski 09-01-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

Hayal Hırsızı

HAYAL HIRSIZI

Bu öykü, çiftlikten çiftlige, yaristan yarisa kosarak atlari terbiye etmeye çalisan gezgin bir at terbiyecisinin genç ogluna kadar uzanir Babasinin isi nedeniyle çocugun orta ögretimi kesintilere ugramisti Orta ikideyken, büyüdügü zaman ne olmak ve yapmak istedigi konusunda bir kompozisyon yazmasini istedi hocasi çocuk bütün gece oturup günün birinde at çiftligine sahip olmayi hedefledigini anlatan 7 sayfalik bir kompozisyon yazdi Hayalini en ince ayrintilariyla anlatti Hatta hayalindeki 200 dönümlük çiftligin krokisini de çizdi Binalarin, ahirlarin ve kosu yollarinin yerlerini gösterdi Krokiye, 200 dönümlük arazinin üzerine oturacak 1000 metrekarelik evin ayrintili planini da ekledi Ertesi gün hocasina sundugu 7 sayfalik ödev, tam kalbinin sesiydi Iki gün sonra ödevi geri aldi Kagidin üzerinde kirmizi kalemle yazilmis kocaman bir "0" ve "Dersten sonra beni gör" uyarisi vardi "Neden "0" aldim?" diye merakla sordu hocasina, çocuk "Bu senin yasinda bir çocuk için gerçekçi olmayan bir hayal" dedi, hocasi "Paran yok Gezginci bir aileden geliyorsun Kaynaginiz yok At çiftligi kurmak büyük para gerektirir Önce araziyi satin alman lazim Damizlik hayvanlar da alman gerekiyor Bunu basarman imkansiz" ve ekledi: "Eger ödevini gerçekçi hedefler belirledikten sonra yeniden yazarsan, o zaman notunu yeniden gözden geçiririm" çocuk evine döndü ve uzun düsündü Babasina danisti "Oglum" dedi babasi "Bu konuda kararini kendin vermelisin Bu senin hayatin için oldukça önemli bir secim!" çocuk bir hafta kadar düsündükten sonra ödevini hiçbir degisiklik yapmadan geri götürdü hocasina "Siz verdiginiz notu degistirmeyin" dedi "Ben de hayallerimi" <<>> O, orta 2 ögrencisi, bugün 200 dönümlük arazi üzerindeki 1000 metrekarelik evinde oturuyor Yillar önce yazdigi ödev söminenin üzerinde çerçevelenmis olarak asili Öykünün en can alici yani su: Ayni ögretmen, gecen yaz 30 ögrencisini bu çiftlige kamp kurmaya getirdi çiftlikten ayrilirken eski ögrencisine "Bak" dedi, "Sana simdi söyleyebilirim Ben senin ögretmeninken, hayal hirsiziydim O yillarda ögrencilerimden pek çok hayal çaldim Allah" tan ki, sen, hayalinden vazgeçmeyecek kadar inatçiydin"

MUTLU KALIN,

ESEN KALIN,

SEVGIYLE KALIN

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com