![]() |
Bir Bilgeye Sormuşlar |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bir Bilgeye SormuşlarBir bilgeye sormuşlar: Bir bilgeye sormuşlar: "Efendim, dünyada en çok kimi seversiniz? "Terzimi severim," diye cevap vermiş ![]() Soruyu soranlar şaşırmışlar: "Aman üstad, dünyada sevecek o kadar çok kimse varken terzi de kim oluyor? ![]() ![]() ![]() Bilge, bu soruya da şöyle cevap vermiş: "Dostlarım, evet ben terzimi severim ![]() ![]() ![]() Bir kez benim hakkımda karar verirler, ölünceye kadar da, beni hep aynı gözle görürler ![]() Bir bilgeye sormuşlar: - Bir insanın zekasını nereden anlarsınız? - Konuşmasından ![]() - Ya hiç konuşmazsa? - O kadar akıllı insan yoktur ki! ![]() ![]() Bir bilgeye nasıl bu kadar doğru kararlar alabildiğini sormuşlar, "Deneyim" demiş ![]() Bir bilgeye " Nasıl insan oluruz?" diye sormuşlar "Üç adım atlama" gibi bir cevap vermiş bilge kişi: Önce sana kötülük yapanlara kötülük düşünmemen gelir, İnsanlığa attığın ilk adım budur ![]() ![]() ![]() Sana kötülük yapanlara iyilik yapabildiğin an ise ikinci büyük adımı atar ve hakiki insan olmaya başlarsın ![]() Nihayet, sana iyilik yapanla kötülük yapan arasında bir fark hissetmeyecek hale geldiğin zaman insan olursun Bilgeye sormuşlar dünya da en güzel şey ne diye? ´Sevmek´ demiş ![]() ![]() ![]() Peki sonra? demişler ![]() ![]() ![]() ´Sevilmek´ demiş ![]() ![]() ![]() Peki neden sevmek sevilmekten önce geliyor? demişler ![]() ![]() ![]() O da demiş ki ´insan sevdiğine sevildiğinden daha çok emindir ![]() |
![]() |
![]() |
|