Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Genel Bilgiler > Hazır Mesajlar & Güzel Sözler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
ata, güzel, mesajları, sözler

Güzel Sözler Ata Mesajları

Eski 09-01-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Güzel Sözler Ata Mesajları

Ata Mesajları

Ekonomik kalkınma, Türkiye'nin hür, müstakil, daima daha kuvvetli, daima daha refahlı Türkiye idealinin belkemiğidir

Tam bağımsızlık, ancak ekonomik bağımsızlıkla mümkündür

Hürriyet olmayan bir memlekette ölüm ve çöküş vardır Her ilerleyişin ve kurtuluşun anası hürriyettir

Tarih bir milletin kanını, varlığını hiçbir zaman inkar edemez

Adalet gücü bağımsız olmayan bir milletin, devlet halinde varlığı kabul olunamaz

Millete efendilik yoktur Hizmet vardır Bu millete hizmet eden onun efendisi olur

Basın milletin müşterek sesidir Başlıbaşına bir kuvvet, bir okul, bir öncüdür

Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir

Türk Milleti yeni bir iman ve kesin bir milli azim ile yeni bir devlet kurmuştur bu devletin dayandığı esaslar "Tam Bağımsızlık" ve "Kayıtsız Şartsız Milli Egemenlik"ten ibarettir Yeni Türkiye devletinin yapısının ruhu Milli Egemenliktir Milletin Kayıtsız Şartsız Egemenliğidir

Bütün ümidim gençliktedir

Ey yükselen yeni nesil, istikbal sizindir Cumhuriyet'i biz kurduk, O'nu yükseltecek ve sürdürecek sizlersiniz

Ne mutlu Türküm diyene !

Öğretmenler! Cumhuriyet sizden düşünceleri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller ister

Hiçbir şeye ihtiyacımız yok, yalnız bir şeye ihtiyacımız vardır; çalışkan olmak!

bu ulusa ve ülkeye hizmet görevi bitmeyecektir

Biz büyük bir inkılap yaptık Memleketi bir çağdan alıp yeni bir çağa götürdük

Devrimin amacını kavramış olanlar sürekli olarak onu koruma gücüne sahip olacaklardır

Muallimler! Yeni nesli, Cumhuriyetin fedakâr öğretmen ve eğiticileri, sizler yetiştireceksiniz, yeni nesil sizin eseriniz olacaktır Eserin kıymeti, sizin maharetiniz ve fedakârlığınız derecesiyle mütenasip bulunacaktır

Ordularımızın kazandığı zafer, sizin ve sizin ordularınızın zaferi için yalnız zemin hazırladı Gerçek zaferi siz kazanacak ve devam edeceksiniz ve mutlaka başarılı olacaksınız

Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir Öğretmenden, eğiticiden mahrum bir millet, henüz bir millet adını alma yeteneği kazanmamıştır

Sizler, yani yeni Türkiye'nin genç evlatları! Yorulsanız dahi beni takip edeceksiniz Dinlenmemek üzere yürümeye karar verenler, asla ve asla yorulmazlar Türk Gençliği gayeye, bizim yüksek idealimize durmadan, yorulmadan yürüyecektir

Herkes ulusal görevini ve sorumluluğunu bilmeli, memleket meseleleri üzerinde o düşünceyle, düşünüp çalışmayı görev edinmelidir

Tarihi yaşadığımız gibi yazdık, fakat geleceği cumhuriyete inananlara, onu koruyanlara ve yaşatacaklara emanet etmek lazımdır

Asıl önemli olan ve memleketi temelinden yıkan, halkını esir eden, içerdeki cephenin suskunluğudur

Benim Türk milletine, Türk cemiyetine, Türklüğün istikbaline ait ödevlerim bitmemiştir, siz onları tamamlayacaksınız Siz de, sizden sonrakilere benim sözümü tekrar ediniz

İstiklal, istikbal, hürriyet, herşey adaletle kaimdir!

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com