![]() |
Güzel Sözler Ata Mesajları |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Güzel Sözler Ata MesajlarıAta Mesajları Ekonomik kalkınma, Türkiye'nin hür, müstakil, daima daha kuvvetli, daima daha refahlı Türkiye idealinin belkemiğidir ![]() Tam bağımsızlık, ancak ekonomik bağımsızlıkla mümkündür ![]() Hürriyet olmayan bir memlekette ölüm ve çöküş vardır ![]() ![]() Tarih bir milletin kanını, varlığını hiçbir zaman inkar edemez Adalet gücü bağımsız olmayan bir milletin, devlet halinde varlığı kabul olunamaz ![]() Millete efendilik yoktur ![]() ![]() ![]() Basın milletin müşterek sesidir ![]() ![]() Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir ![]() Türk Milleti yeni bir iman ve kesin bir milli azim ile yeni bir devlet kurmuştur bu devletin dayandığı esaslar "Tam Bağımsızlık" ve "Kayıtsız Şartsız Milli Egemenlik"ten ibarettir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bütün ümidim gençliktedir ![]() Ey yükselen yeni nesil, istikbal sizindir ![]() ![]() Ne mutlu Türküm diyene ! Öğretmenler! Cumhuriyet sizden düşünceleri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller ister ![]() Hiçbir şeye ihtiyacımız yok, yalnız bir şeye ihtiyacımız vardır; çalışkan olmak! bu ulusa ve ülkeye hizmet görevi bitmeyecektir ![]() Biz büyük bir inkılap yaptık ![]() ![]() Devrimin amacını kavramış olanlar sürekli olarak onu koruma gücüne sahip olacaklardır ![]() Muallimler! Yeni nesli, Cumhuriyetin fedakâr öğretmen ve eğiticileri, sizler yetiştireceksiniz, yeni nesil sizin eseriniz olacaktır ![]() ![]() Ordularımızın kazandığı zafer, sizin ve sizin ordularınızın zaferi için yalnız zemin hazırladı ![]() ![]() ![]() ![]() Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir ![]() ![]() Sizler, yani yeni Türkiye'nin genç evlatları! Yorulsanız dahi beni takip edeceksiniz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Herkes ulusal görevini ve sorumluluğunu bilmeli, memleket meseleleri üzerinde o düşünceyle, düşünüp çalışmayı görev edinmelidir ![]() Tarihi yaşadığımız gibi yazdık, fakat geleceği cumhuriyete inananlara, onu koruyanlara ve yaşatacaklara emanet etmek lazımdır ![]() Asıl önemli olan ve memleketi temelinden yıkan, halkını esir eden, içerdeki cephenin suskunluğudur ![]() Benim Türk milletine, Türk cemiyetine, Türklüğün istikbaline ait ödevlerim bitmemiştir, siz onları tamamlayacaksınız ![]() ![]() İstiklal, istikbal, hürriyet, herşey adaletle kaimdir! |
![]() |
![]() |
|