|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
dostlukla, düşünürlerin, ilgili, söyledikleri, sözler |
![]() |
Düşünürlerin Dostlukla İlgili Söyledikleri Sözler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Düşünürlerin Dostlukla İlgili Söyledikleri SözlerDüşünürlerin Dostlukla İlgili Sözleri Düşünürler'den Dostlukla İlgili Sözler Albert Camus : Önümden gitme, seni izleyemeyebilirim ![]() ![]() ![]() Albert Schweitzer : Kimi vakit sönen hayat ateşimiz rüzgar gibi bir başkası tarafından körüklenerek alevlenir ![]() ![]() Aleksis Kivi : Delilik gençliğin dostu, akıllılık yaşlılığın süsüdür ![]() Arif Nihat Asya : Bir kimsenin düşmanının düşmanı olması, onu dost edinmeye kafi sebep değildir ![]() Aristo : dostluk ve hakikat gibi iki iyi arasında hakikati yeğlemek gerekir ![]() Aristo : dostunun kusurlarını ona yalnızken söyle, başkalarının yanında ise onu öv ![]() Atasözü : dost sanma şanlı vaktinde dost olanı, dost bil gamlı vaktinde elinden tutanı… Balzac : Bencillik dostluğun zehridir ![]() Balzac : İyi dostluklar temiz hesaplarla kurulur ![]() Benjamin Franklin : Düşmanına borç verirsen onu kazanırsın, dostuna borç verirsen onu kaybedersin ![]() Bernard Shaw : Benim en iyi dostum terzimdir ![]() ![]() ![]() Bernard Shaw : dostlarınıza bir gün düşmanınız olabileceklermiş gibi, düşmanlarınıza ise bir gün dostunuz olabileceklermiş gibi davranın ![]() Bias : Düşmanım dost olacağına, düşman olsun daha iyi ![]() Buda : Başka türlü davranmak açıkça gerekmiyorsa herkesle dost olmaya çalış ama kimseye teslim olma C ![]() ![]() ![]() Cenap Şehabettin : Yalnız kendi nefsini düşünerek dost arayan,hizmetçi arıyor demektir ![]() Cicero : dostluktan saygıyı kaldıran onun en büyük süsünü kaldırmış olur ![]() Clebul : dostuna da, düşmanına da yardım et, çünkü o zaman dostunla daha yakın dost, düşmanınla da dost olursun ![]() Dale Carnegie: Başkalarıyla ilgilenmek suretiyle iki ay içinde dostlar kazanırsınız ![]() beklerseniz iki yıl içinde bir dost kazanamazsınız ![]() Daniel Defeo : Açlık, ne dost, ne akraba, ne insanlık, ne de hak tanır ![]() Demokritos :Bir akıllının dostluğu tüm delilerin dostluğundan daha iyidir ![]() Diderot : Tek dostum kitaplarım, tek düşmanım cahil dostlarım ![]() E ![]() ![]() G ![]() ![]() ![]() Gassion :İnsanların en büyük dostu, zorluklardır ![]() ![]() Goethe : Yardıma çağırdığım şey acılardır ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|