![]() |
Bilerek Oruç Bozmanın Hükmü |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bilerek Oruç Bozmanın HükmüBilerek oruç bozmanın hükmü Kaza orucunu bozmanın hükmü nedir? Soru ben bugun kaza oruç tutuyordu, ve oturmaya gittim ve oruçumu bozdum ve ikramlarini kabul ettin, simdi 1)gunah a girdim mi, yalnis mi yaptim? 2)tekrar o gunu kaza edecem mi? 3)oruçlu iken birisinin evine gitmemek mi gerekiyor?4) kaza oruçlar farz in hukmune mi geçiyor? Cevap Değerli kardeşimiz; Kaza orucunu tutarken bilerek yenip-içilse sadece kazası gerekir ![]() ![]() ![]() Halbuki kazaya kalan orucu belli bir ay veya günde tutmak farz olmayıp istediğimiz, zaman tutma hakkımız vardır ![]() ![]() İster Ramazan orucucunu, isterse kaza oruçlarını ya da nafile oruçları tutarken bilmeden, unutarak yemek içmek orucu bozmaz ![]() ![]() ![]() Mehmed Paksu, İslam İlmihali Kaza orucunu tutmak farz olduğundan geciktirmek kasten bozmak doğru değildir ![]() ![]() ![]() Oruçlu iken bir yere gidilebilir, ancak burada yapılan ikramları reddetmek durumunda kalmamak için ya gideceğiniz gün oruç tutmazsınız ya da başka gün ziyarete gidersiniz ![]() Kaza oruçları Ramazan oruçlarıyla aynı hükmü taşımaz ![]() ![]() Selam ve dua ile ![]() ![]() ![]() Sorularla İslamiyet |
![]() |
![]() |
|