Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
alâkalı, ayetler, ölümle

Ölümle Alakalı Ayetler

Eski 09-01-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ölümle Alakalı Ayetler



Ölüm İle İlgili Ayetler



Ölümle Alakalı Ayetler

Ey Muhammed! Senden önce de hiçbir insanı ölümsüz kılmadık, sen ölürsün de onlar baki kalır mı? Senin ölmenle rahata kavuşacaklarını mı sanıyorlar? (ENBİYA/34)


Allah, sizi yarattı, sonra da sizi öldürecektir İçinizden kimi de, biraz bilgiden sonra eşyayı önceki bildiği gibi bilmesin diye, ömrün en kötü çağına kadar yaşatılır Şüphesiz ki Allah çok bilgili ve büyük kudret sahibidir (NAHL/70)


Sonra siz bunun ardından, muhakkak ki öleceksiniz (MÜ'MİNUN/15)


Her nefis ölümü tadacaktır Sizi bir imtihan olarak kötülük ve iyilikle deneyeceğiz Hepiniz de sonunda bize döndürüleceksiniz (ENBİYA/35)


Sen elbette öleceksin, onlar da elbette öleceklerdir (ZÜMER/30)


Öldüren de dirilten de O'dur (NECM/44)


Hiç şüphesiz, göklerin ve yerin mülkü Allah'ındır O, diriltir de, öldürür de Size O'ndan başka ne bir dost vardır, ne de bir yardımcı (TEVBE/116)


Ondan başka hiçbir ilâh yoktur O hem yaşatır, hem öldürür O sizin de Rabbiniz, sizden önceki babalarınızın da Rabbidir (DUHAN/8)


Aranızda ölümü takdir eden biziz ve bizim önümüze geçilmez (VAKİ'A/60)


De ki: "Sizin kendisinden kaçtığınız ölüm, muhakkak sizi bulacaktır Sonra görünmeyeni ve görüneni bilene döndürüleceksiniz O size (bütün) yaptıklarınızı haber verecektir (CUM'A/8)


De ki: "Eğer ölümden veya öldürülmekten kaçıyorsanız, kaçmak size asla fayda vermez Vereceğini var saydığınız takdirde de ancak pek az faydalandırılırsınız" (AHZAB/16)


De ki: Benim namazım, ibadetim, hayatım ve ölümüm hep âlemlerin Rabbi Allah içindir (EN'AM/162)


"Senin bize kızman da sırf Rabbimizin âyetleri gelince onlara iman etmemizden dolayıdır Ey Rabbimiz! Üzerimize sabır yağdır ve canımızı müslüman olarak al" derler (A'RAF/126)





alıntı










Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.