![]() |
Kuranda Dua Ayetleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kuranda Dua AyetleriKuranı Kerimde Dua Ayetleri Kuranda Dua Ayetleri Dua ile ilgili Ayetler Kuranı Kerimde Dua Ayetleri 1- "Ey Rabbimiz Bizi sana teslim olanlardan kıl neslimizden de sana teslim olan bir ümmet çıkar, bize ibadet yerlerimizi göster, tövbemizi kabul et zira tövbeleri kabul eden, çok merhametli olan ancak sensin ![]() 2- "Ey Rabbimiz, Bize dünyada bir iyilik, ahirette bir iyilik ver ![]() ![]() 3- "Ey Rabbimiz Unutursak veya hataya düşersek bizi hesaba çekme(yarlığa) ![]() ![]() 4- "Rabbimiz Bizim gücümüzün yetmediği işlerden bizi sorumlu tutma, bizi affet, bizi bağışla, bize acı ![]() ![]() ![]() 5- "Rabbimiz Bizi doğru yola ilettikten sonra kalplerimizi eğriltme ![]() ![]() ![]() 6- "Rabbimiz Gelmesinde şüphe edilmeyen bir günde insanları mutlaka toplayacak olan Sen'sin ![]() ![]() 7- "Ey Rabbimiz İman ettik, öyleyse bizim günahlarımızı bağışla, bizi ateş azabından koru ![]() 8- "Rabbimiz İndirdiğine inandık ve Peygamber'e uyduk Şimdi bizi (birliğini ve peygamberlerini tasdik eden)şahitlerden yaz ![]() 9- "Ey Rabbimiz Günahlarımızı ve işimizdeki taşkınlığımızı bağışla, ayaklarımızı (yo1undan) kaydıma, kâfirler topluluğuna karşı bizi muzaffer kıl ![]() 10- "Rabbimiz Sen bunu boşuna yaratmadın ![]() ![]() ![]() 11- "Rabbimiz, doğrusu sen, kimi cehenneme koyarsan artık rüsva etmişsindir ![]() ![]() 12- "Ey Rabbimiz, Gerçek şu ki biz, "Rabbinize iman edin" diye seslenen bir davetçiyi (Peygamberi, Kur'anı) işittik ![]() ![]() 13- "Rabbimiz' bize peygamberlerin vasıtasıyla vaat ettiklerini de ikram et ve kıyamet gününde bizi perişan etme: Şüphesiz sen vaadinden caymazsın ![]() 14- "Rabbimiz! Biz kendimize zulmettik, eğer bizi bağışlamaz ve bize acımazsan mutlaka ziyan edenlerden oluruz ![]() 15- "Lutfedip hidayetiyle bizi buna(bu nimete) kavuşturan Allah'a hamdolsun, Allah bizi doğru yola iletmeseydi kendiliğimizden doğru yolu bulacak değildik ![]() ![]() 16- "Ey Rabbimiz! Bizi zalimler topluluğu ile beraber bulundurma!" ( Araf- 47 ) l7- "Rabbimiz! Bizimle kavmimiz arasında adaletle hükmet ![]() ![]() l8- "Rabbimiz üstümüze sabır yağdır ve bizi müslüman olarak öldür ![]() l9- "Allah'a dayandık ![]() ![]() ![]() ![]() 20- "Ey Rabbim beni ve soyumdan gelenleri namazı devamlı kılanlar eyle ![]() 21- "Ey Rabbimiz (amellerin) hesap olunacağı gün beni ana-babamı ve mü'minleri bağışla ![]() 22- "Rabbimiz, Bize tarafından rahmet ver ve bize, şu durumumuzdan kurtulacak yolu hazırla ![]() 23- "Rabbimiz, Biz iman ettik, öyleyse bize acı ![]() ![]() 24- "Rabbimiz, Cehennem azabını üzerimizden sav ![]() ![]() 25- "0rası cidden ne kötü bir uğrak, ne kötü bir konaktır ![]() 26- "Rabbimiz bize gözümüzü aydınlatacak eşler ve zürriyetler bağışla ve bizi takva sahiplerine önder kıl ![]() 27- "Bizden tasayı gideren Allah'a hamdolsun ![]() ![]() 28 "Rabbimiz bizi ve iman ile daha önce bizi geçmiş din kardeşlerimizi bağışla, kalplerimizde, iman edenlere karşı hiç bir km bırakma ![]() ![]() 29- "Rabbimiz, Sana dayandık, sana yöneldik ![]() ![]() 30-"Rabbimiz, Bizi inkâr edenler için bir fitne kılma bizi bağışla, Ey Rabbimiz, yegâne galip ve hikmet sahibi ancak sensin ![]() 31- "Ey Rabbimiz, Nurumuzu tamamla, bizi bağışla, çünkü sen her şeye kadirsin ![]() 32- "Başıma bu dert geldi ![]() ![]() 33- "Senden başka hiç bir tanrı yoktur ![]() ![]() ![]() 34- "Rabbim beni yalnız bırakma ![]() ![]() ![]() 35- "Rabbim bağışla ve merhamet et ![]() ![]() 36- "Bizi zalimler topluluğundan kurtaran Allah'a hamdolsun ![]() 37- "Rabbim beni yalanlamalarına karşılık bana yardımcı ol ![]() 38- "Ey Rabbim, beni ve kardeşimi bağışla, bizi merhametine kabul et ![]() ![]() 39- "Rabbim, küçüklüğümde onlar beni nasıl yetiştirmişlerse, sen de onları esirge ![]() 40- "Rabbim gireceğim yere dürüstlükle girmemi sağla çıkacağım yerden de dürüstlükle çıkmamı sağla ![]() ![]() 41- "Allah bana yeter ![]() ![]() ![]() ![]() 42- "Rabbim, bana tarafından hayırlı bir nesil bağışla İnanıyorum ki sen, duayı hakkıyla işitensin ![]() 43- "Rabbim, Ruhuma genişlik ver ![]() 44- "İşimi bana kolaylaştır ![]() 45- "Dilimin bağını çöz ![]() 46- "Rabbim, benim ilmimi artır ![]() 47 "Rabbim, Bana hikmet ver ve beni iyiler (zümresi ne ) kat ![]() 48- "Bizi mü'min kullarının birçoğundan üstün kılan Allah'a hamdolsun ![]() 49- "Ey Rabbim, Bana ve ana-babama verdiğin nimet şükretmemi ve hoşnut alacağın iyi iş yapmamı gönlüme getir ![]() ![]() 50- "Rabbim, doğrusu kendime zulmettim ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|