İhlas Suresinin Faziletleri |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
İhlas Suresinin Faziletleriihlas suresinin faziletleri Sual: İhlas suresini okumanın fazileti nedir? CEVAP İhlas suresini yani "Kulhüvallahü ehad" okumak çok faziletlidir Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki: (İhlas suresini okumak, Kur'an-ı kerimin üçte birini okumaya denktir ) [Müslim, Buhari](On "İhlas" okuyana Cennette bir köşk verilir ) [İ Ahmed](Namazlardan sonra on "İhlas" okuyan Allahü teâlânın rızasına ve mağfiretine kavuşur ) [İ Neccar](Yatağa sağ yanı üzerine yatıp yüz "İhlas" okuyan Cennete girer ) [Tirmizi](Sabah namazından sonra oniki "İhlas" okuyan, Kur'an-ı kerimi dört defa hatmetmiş gibi sevaba kavuşur ) [Bezzar](Sabah namazından sonra onbir İhlas okuyana, Cennette bir burç verilir ) [Harâiti](Sabah-akşam üç kere "İhlas" ile "Muavvizeteyn"i okumak, bela ve sıkıntılardan korur ) [Tirmizi](Evine girerken "İhlas" okuyan yoksulluk görmez ) [T Kurtubi](İhlas okuyana Cennet vacip olur ) [Nesai](Kim evinden sefere çıkarken onbir "İhlas" okursa, seferden dönünceye kadar Allahü teâlâ, onun evini muhafaza eder ) [İ Neccar](Arefe günü, [her birine Besmele çekerek] bin "İhlas" okuyanın bütün günahları affolur ve her duası kabul olur ) [Ebuşşeyh](Cuma namazından sonra, yedi kere "İhlas" ve "Muavvizeteyn" okuyan, bir hafta kazadan, beladan ve kötü işlerden korunur ) [İbni Sünni]Sual: İhlas suresi olan Kulhüvallahü ehadı okuyan Kur'an hatmetmiş olur mu? CEVAP Kulhüvallahü ehad okumak çok faziletlidir Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki: (Kulhüvallahü ehad okuyan, Kur'an-ı kerimin üçte birini okumuş olur ) [Tirmizi](Elli defa "İhlas" suresini okuyanın elli yıllık günahı affolur ) [Darimi]Yasin-i şerifi okumak da çok sevaptır Hadis-i şerifte, (Bir defa Yasin okuyan, on defa Kur'an-ı kerimi okumuş sevabına kavuşur) buyuruldu (Tirmizi)Üç defa İhlas suresini okuyan, Kur'an-ı kerimi hatmetmiş gibi sevaba kavuşur Bir defa Yasin-i şerif okuyan da on defa Kur'an-ı kerimi hatmetmiş gibi sevaba kavuşur Kur'an-ı kerimi okuyan da hatim sevabına kavuşur Hatim sevabı başka, hatmetmiş gibi sevaba kavuşmak başkadır![]() Bir fakir, (Param olsaydı Allah rızası için şuraya bir cami yaptırırdım) diye samimi olarak niyet etse, Cenab-ı Hak, o kimseye cami yaptırmış gibi sevap verir Fakat camiyi bizzat yapan, cami yaptırma sevabına kavuşur Yani daha fazla sevap alır Cami yaptırma sevabı ile cami yaptırmış gibi sevaba kavuşmak farklıdır![]() İhlas suresini üç defa okuyan Kur'an-ı kerimi hatmetmiş gibi sevaba kavuşur Fakat Kur'an-ı kerimi başta sona kadar okuyan hatim sevabına kavuşur![]() Sual: Arefe günü okunan 1000 İhlas-ı şerifi okurken, namazlardan sonra okunan 11 İhlas-ı şerifi okurken, ilk başlarken euzü besmele çekilir, sure aralarında ise sadece besmele çekilir diye biliyorum Doğru mu?CEVAP Evet doğru |
|
|
|