Hz. Muhammed (S.A.V)Nin Bal Tefsiri |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Hz. Muhammed (S.A.V)Nin Bal TefsiriBal Tefsiri Ne Demektir Hz Ali Kerremellahü Vecheh bir gün gazadan evine geldiğinde, Hz Ebubekir Sıddık (r a ), Hz Ömer (r anh ), Hz Osman (r anh ) gelip Hz Ali'ye "gazan mübarek olsun" demişler Hz Fatimetü'z-Zehra (r anh ) onlara ikramen, kalaylı bir tas içinde bal getirmiş, balın üzerinde ince bir kıl görmüşler![]() ![]() Bunun üzerine Hz Ebubekir (r anh ) "dördümüz de birer açıklama yapalım" buyurmuş![]() HZ EBUBEKİR SIDDIK (R ANH )"Namaz kılanın kalbi Nurludur bu kalaylı tastan Namaz kılmak tatlıdır bu baldan Namazı, Taadili-erkanına uygun olarak kılmak incedir bu kıldan![]() HZ ÖMER (R ANH )"Misafir seven ev sahibinin kalbi, Nurludur bu tastan, Misafirlerle sohbet edip, onlara ikram etmek, tatlıdır bu Bal'dan, Misafirin kalbi, incedir bu kıl'dan ![]() HZ OSMAN (R ANH )"Kur'an okuyanın kalbi, Nurludur bu tastan, Alimlerle sohbet etmek, tatlıdır bu baldan, Kur'ana mana vermek, incedir bu kıl'dan ![]() ![]() HZ ALİ KERREMELLAHU VECHEH![]() "Gazaya giden Gazilerin kalbi Nurludur bu tastan, kafirlerle Cenk edip al kanlar içinde kalmak, tatlıdır bu bal'dan, Üzerine kul hakkı geçirmeden evine dönecek insan, incedir bu kıl'dan![]() HZ FATİMETÜZ-ZEHRA (R ANH )Erkeği ile hoş geçinmek, ona cefa etmemek, tatlıdır bu bal'dan, erkeğin rızasını yerine getirmek incedir bu kıl'dan![]() HZ PEYGAMBERİMİZ HZ MUHAMMED ALEYHİSSELAMA HABER GÖNDERMİŞLER EFENDİMİZ GELMİŞ VE BUYURMUŞ:"BENİM ÜMMETİMİN KALBİ, NURLUDUR BU TASTAN, BENİM ŞERİATİM TATLIDIR BU BAL'DAN, BENİM ŞERİATIM İNCEDİR BU KIL'DAN ![]() HZ CEBRAİL ALEYHİSSELAM HAK TEALA'DAN VAHİY GETİRDİ![]() "Benim habibim Nübüvvet Nuru, Nurludur bu tastan,Cennet kevseri tatlıdır bu bal'dan, Sırat köprüsü incedir bu kıl'dan buyurmuş ![]() Ondan sonra, Resullüllah Sallallahü Aleyhi Vesellem el kaldırıp, Dua ettiler: "YARABBİ! Bu Bal Tefsirini okuyana, dinleyene, ikiyüz Peygamber sevabı isteriz Sen'den dediler Cebrail'in önünde "AMİN" dediler, Hak Teala'dan Nida geldi:"YA MUHAMMED! HER KİM BU "BAL TEFSİRİ'Nİ okursa, yahut okutursa, yazıp Ümmetine hediyye ederse İZZET VE CELALİM HAKKI için, ben o kimseye İKİYÜZYİRMİDÖRT BİN PEYGAMBER SEVABI VERİRİM" BUYURMUŞTUR Bir kimse, kendisine adet edinse, bu tevsiri okursa ve okutmaya devam ederse, kattiyen dünya darlığı görmez: fakru zarurete düşmez, ölürken hüsnü aleme hasip olur, Ahirete iman ile gider ve gelecek kaza ve musibetlerden kendisini Cenabı Hak Teala muhafaza eder |
|
|
|