|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
efendimizin, hadisleri, hakkındaki, peygamber, türkler |
![]() |
Peygamber Efendimizin Türkler Hakkındaki Hadisleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Peygamber Efendimizin Türkler Hakkındaki HadisleriPeygamberimizin S ![]() ![]() ![]() Bana benden önce hiç bir Peygambere verilmeyen 5 şey verilmiştir ![]() Büyük çarpışmada (Malazgirt) harbinin o kan gövdeyi götürdüğü günlerde "kırmızı çehrelilere" ( TÜRKLERE ) müjdeler olsun! Allah"a yemin ederimki insanlar çatlasada patlasada Allah onları hem bu dünya hemde öbür dünyada kesinlikle mükafatlandırılacaklardır ( Tubeyin kab) şanı yüce olan Allah şüphesiz bana (ümmetime kırmızı çehreliler sayesinde ) İranı ve Bizansı ele geçirmeyi vaad etti ![]() ![]() ![]() ![]() Sizler deriden çizmeler giyen bir kavimle çarpışmadıkça kıyamet kopmaz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() "Ey Ali ! sizler beni asfar ( rumlarla) çarpışacaksınız ![]() ![]() Benim onlarla veya onlardan baıları ile birlikte olmam sizlerle yada sizlerden bazıları ile birlikte olmamdan daha güvencelidir ( Nasıf et-Tac fi Ehadis er-Rasul) Türkler size dokunmadıkça sakın sizde TÜRKLERE dokunmayınız ![]() yakın bir gelecekte kantura oğulları ırak ahalisini ıraktan çıkaracaklardor ![]() ![]() Sakın habeşiler size dokunmadıkça sizde onlara dokunmayınız (Türkler de böyledir) ![]() TÜRKLER size dokunmadıkça sizde TÜRKLERE dokunmayınız ![]() müslümanlar ; yüzleri örs üstünde döğülmüş ve derilerle kılıflı kalkanlar gibi (sağlam) bir kavim olan TÜRKLERLE çarpışmadıkça kıyamet kopmayacaktır ![]() ![]() Allah bu ümmete mevalilerden bir ordu gönderecektir ![]() ![]() çok yakın bir gelecekte Allah (C ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İstanbul ; onun böbreği ele geçirilinceye kadar feth olunmayacaktır ![]() İstanbuldan önce ve İstabnbul ise ROMADAN önce mutlaka fethedilecektir (el- fiten) Ülkeleri ( düşmana karşı) koruma gücü on kısma ayrıldı : Bunun dokuzu TÜRKLERE ve biri diğer milletlere verildi ![]() ben onların isimlerini babalarının isimlerini hatta (harb meydanlarında) binmiş oldukları atların renklerini dahi pekala biliyorum ![]() siyah sancaklılar gelinceye kadar harbler kendi aranızda olacaktır ![]() ![]() ![]() Mümmetimden bir kavim hindistana gaza ederler ve oraların fethini Allah onlara nasib eder ![]() ![]() Mümmetmden iki askeri birlik vardırki Allah onları cehennem ateşinden mutlaka koruyacaktır ![]() ![]() Allahın ordusu idi ![]() ![]() ![]() Yüce Allah"ın HZ ADEM"i yarattığından bu güne kadar şu sema gölgesinin altında katledilmek suretiyle öldürülenlerin en hayırlıları şunlardır: bunlardan birincisi Habildir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ben bu kan gövdeyi götüren harblere hele bir ulaşabilsem ondan önceki (harbler) bana hiç gelir ve ondan sonra olacaklara aldırış bile etmem ![]() ![]() ![]() ![]() Rumlar A"mak (antakya) ve mercidabık"a inmeden önce kıyamet kopmayacaktır ![]() ![]() "bizimle (Araplar yani) bizim karılarımızı ve çocuklarımızı esir alanlarla aramızdan çekilinki viz onlarla çarpışalım ![]() "Sizinle (bu) kardeşlerimizin arasından Allah"a and olsunki asla çekilmeyeceğiz ![]() bu sırada harbde başlamış olur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Allah katında en ulu şehid şüphesizki denizlerde yapılan harblerde şehit olanlardır ![]() ![]() ![]() Kan gövdeyi götüren asıl o büyük harpler başladığında Şamdan bir ordu çıkar ![]() ![]() Utbe b ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sizler ( araplar ) Arap yarımadasına gaza edeceksiniz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Amir b ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - "Ey Ali! Ey Ali! Ey Ali!" diye seslendi ![]() ![]() - "Anam babam sana feda olsun Ey AllahIN ELÇİSİ (buyurunuz)" dedi ![]() ![]() "Sizler Rumlarla mutlaka çarpışırsınız! Ne varki sizden sonra " İslamın yüz akı" bir ordu ( OSMANLI ) gelir ve Rumlarla asıl onlar çarpışır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kostantiniyye (İstanbul) mutlaka fetholunacaktır Onu fetheden kumandan ne ulu kumandan onun askerleri ise ah ne iyi askerlerdir ![]() İstanbulu ; Allahın evliyaları ( dostları ) olan kavimlere Allah nasip edecektir ![]() ![]() İstanbulu fetheden zatın adı da benimki gibi Muhammed olacaktır ( el-Fiten ) ( Mehmet ismi Muhammed isminin Türkçe yazılışıdır ) Nefsim elinde olan Allah"a yemin ederinki ; yılanın sıkışıp hücresine girdiği gibi imanda sıkışacak ve sonunda şu iki mescide ( mekke ve Medineye ) çekilecektir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() "Allah müminlerin (ordusu)na İstanbul ve Romayı tesbih ve tekbir sesleri ile fethini nasin etmedikçe kıyamet kopmayacaktır ( Amr ![]() "Mülk ve bir diğer ifadeye göre hilafet taki kırmızı benizli sanki yüzleri örs üstünde döğülmüş derilerle kılıflı sağlam kişiler olan (TÜRKLER ) bu ululukta (hilafette) onlara üstünlük sağlayıncaya kadar mutlaka benim torunlarımın elinde olacaktır ![]() "TÜRK dilini mutlaka öğreniniz ![]() "Ümmetimin emirliğine (yani hilafete) en sonunda Kantura Oğulları (TÜRKLER) sahip olacaklardır ![]() |
![]() |
![]() |
|