Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
ishak, yakup, yusuf

Hz İshak Hz Yakup Ve Hz Yusuf

Eski 09-01-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Hz İshak Hz Yakup Ve Hz Yusuf

11 Hz İshak İbrahime oğul, Yakuba baba

Doğumu babası Hz İbrahime insan şeklinde gelen melekler tarafından müjdelenen Hz İshak, Ağabeyi Hz İsmail ile aynı anda ama farklı topraklarda (Şam ve Filistin) Peygamberlik yapmıştır

“Ben başka fikirdeyim Buradan, Kenan İlinden, oğlum İshaka kız almak istemiyorum Muradım baba yurdu Mezopotamyadaki Harran ilidir Bilirsin Orada amcam Harran vardı Sonra babam Âzer geldi Kardeşim Nahurun soyu üredi…

12 Hz Yakub Çile ve Mükafat

Hz İshakın İsrail lakaplı oğlu Yakub gençlik yıllarında ikiz kardeşi sebebiyle vatanından uzaklaşmanın acısı; yaşlılığında ise ciğerparesi Hz Yusufun acısıyla yanmıştır Böyle büyük bir sabırla ancak ulaşılabilecek bir mükafattır eline geçen

İki yedi yıl çeyiz parası için çalıştın ve kızlarımı aldın Beni dinlersen bir yedi yıl daha çalış Fakat bu yedi yıl kendi hesabına olsun Elde edeceğin her şey senindir Hz Yakub bunu da kabul etti Canla başla çalışmaya başladı

2 Hz Yusuf En Güzel insan, en güzel Kıssa

Kuranda baştan sona ve ayrıntılı bir şekilde Yusuf suresinde anlatılan en güzel kıssa Akıncı tarafından ona layık bir şekilde romanlaştırılmış

Yusuf kuyu dibine ayak basınca, omzuna kadar suda kaldı Başı ve boynu dışarıdaydı Sanki suda açan bir beyaz zambak, bir nilüfer gibiydi Sular ılıklaşmış, onu sevgiyle sarmışlardı Çıplaklık ayıbını örtmüşlerdi Neler söylemiyorlardı ki ona! Fakat Yusuf dillerini bilmiyordu Bilse anlayacaktı, karşılık verecekti

Kitabın adı: Hz İshak ve Hz Yakup(1Kitap Özellikleri)

Sayfa sayısı: 270

Ebat: 13,5 * 19,5 cm

Yazar: Ahmet Cemil Akıncı

Üretici Firma: Bahar Yayınları

Piyasa Fiyatı: 8,50 ytl

Kitabın adı: Hz Yusuf (2Kitap Özellikleri)

Sayfa sayısı: 176

Ebat: 13,5 * 19,5 cm

Yazar: Ahmet Cemil Akıncı

Üretici Firma: Bahar Yayınları

Piyasa Fiyatı: 7,50 ytl

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com