09-01-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Hz İshak Hz Yakup Ve Hz Yusuf
1 1 Hz İshak İbrahime oğul, Yakuba baba
Doğumu babası Hz İbrahime insan şeklinde gelen melekler tarafından müjdelenen Hz İshak, Ağabeyi Hz İsmail ile aynı anda ama farklı topraklarda (Şam ve Filistin) Peygamberlik yapmıştır
Ben başka fikirdeyim Buradan, Kenan İlinden, oğlum İshaka kız almak istemiyorum Muradım baba yurdu Mezopotamyadaki Harran ilidir Bilirsin Orada amcam Harran vardı Sonra babam Âzer geldi Kardeşim Nahurun soyu üredi
1 2 Hz Yakub Çile ve Mükafat
Hz İshakın İsrail lakaplı oğlu Yakub gençlik yıllarında ikiz kardeşi sebebiyle vatanından uzaklaşmanın acısı; yaşlılığında ise ciğerparesi Hz Yusufun acısıyla yanmıştır Böyle büyük bir sabırla ancak ulaşılabilecek bir mükafattır eline geçen  
İki yedi yıl çeyiz parası için çalıştın ve kızlarımı aldın Beni dinlersen bir yedi yıl daha çalış Fakat bu yedi yıl kendi hesabına olsun Elde edeceğin her şey senindir Hz Yakub bunu da kabul etti Canla başla çalışmaya başladı
2 Hz Yusuf En Güzel insan, en güzel Kıssa
Kuranda baştan sona ve ayrıntılı bir şekilde Yusuf suresinde anlatılan en güzel kıssa Akıncı tarafından ona layık bir şekilde romanlaştırılmış 
Yusuf kuyu dibine ayak basınca, omzuna kadar suda kaldı Başı ve boynu dışarıdaydı Sanki suda açan bir beyaz zambak, bir nilüfer gibiydi Sular ılıklaşmış, onu sevgiyle sarmışlardı Çıplaklık ayıbını örtmüşlerdi Neler söylemiyorlardı ki ona! Fakat Yusuf dillerini bilmiyordu Bilse anlayacaktı, karşılık verecekti
Kitabın adı: Hz İshak ve Hz Yakup(1 Kitap Özellikleri)
Sayfa sayısı: 270
Ebat: 13,5 * 19,5 cm
Yazar: Ahmet Cemil Akıncı
Üretici Firma: Bahar Yayınları
Piyasa Fiyatı: 8,50 ytl
Kitabın adı: Hz Yusuf (2 Kitap Özellikleri)
Sayfa sayısı: 176
Ebat: 13,5 * 19,5 cm
Yazar: Ahmet Cemil Akıncı
Üretici Firma: Bahar Yayınları
Piyasa Fiyatı: 7,50 ytl
|
|
|