Hatmenin Önemi Ve Sevabı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Hatmenin Önemi Ve SevabıHatme-i Haceganın faydası Hatmenin önemi ve sevabı Gavs-ı Bilvanisi Abdulhakim el-Hûseyni k s![]() hazretlerine soruluyor !!!![]() ![]() ![]() Efendim! Bizler hatme yapıyoruz,sâdâtlar da bunun üzerinde çok duruyor ![]() Acaba bu hatmelerden bize ne fayda geliyor? Gavs hazretleri cevap veriyorlar: Menfaatler çoktur,bir örnek vereyim ![]() Şimdi Resul-i Ekrem s a v bize deseki sen ümmetime en iyi bir ameli tavsiye et, öğret![]() Bilir misiniz ben ne tavsiye ederdim Hatme-i Hacegânı tavsiye ederdim Çünkü hatmenin reisi Resul-i Ekrem s a v dir S ilsile-i Şerife okunmaya başladıktan sonra Resul-i Ekrem s a v 'in ruhaniyeti başta olmak üzere diğer bütün sadatlar o halkaya iner![]() Ve orada bulunan bütün cemaatin arzularını kaydederler ![]() Silsile okunması tamam olduktan sonra Resul-i Ekrem 'in s a v ruhaniyeti ve sadatlar, o halkada bulunanların isteklerini doğrudan Rabbu'l Alemin'e götürürler![]() Rasul-i Ekrem'in s a v götürdüğü istekler hiç geri reddedilmez buyuruyor Gavs Hazretleri !!!![]() ![]() — |
|
|
|