![]() |
Ramazanda Söylenen İlahi Sözleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ramazanda Söylenen İlahi SözleriRamazanda Söylenen İlahi Ölmemeye Çare mi Var Gururlanma insanoğlu Ölmemeye çaremi var Hazen görmüş bir gül gibi Solmamaya çaren mi var Hayat denen dolap döner Bütün mahluk olan biner Yağı biten kandil söner Sönmemeye çare mi var Hiç aldanma mala mülke Gitmez isen doğru yola Tatlı canın azraile Vermemeye çare mi var Hiç güvenme can dostuna Uçuşurlar mal kastına Çıkıp teneşür üstüne Yatmamaya çare mi var Düşünmezsin hiç ölmeyi Terk etmezsin hiç gülmeyi Yakası yok ak gömleği Giymemeye çare mi var Nerde ecdad nerde ata Hak'ka karşı yapma hata Taput denen ağaç ata Binmemeye çaremi var Daim yürür Hak izinde Hak'kı söyler her sözünde Dört kişinin omzunda Gitmemeye çare mi var Kalkacaktır gözden perde Göreceksin yarin, nerde Ev kazılmış kara yerde Yatmamaya çare mi var Münker nekir gelecektir Rabbin kimdir diyecektir Mümin cevap verecektir Vermemeye çare mi var Yakma Yarabbi Seherde açılan güller hürmetine rükuda bükülen beller hürmetine zikrinle dönen diller hürmetine cehennem narınla yakma Ya Rabbi yakma Ya Rabbi yakma Ya Rabbi cehennem narınla yakma Ya Rabbi muhammed aşkına yakma Ya Rabbi secdeye kapanan başlar hürmetine aşkınla sızlayan kalpler hürmetine gecelerde dökülen yaşlar hürmetine gazabınla bize bakma Ya Rabbi yakma Ya Rabbi yakma Ya Rabbi cehennem narınla yakma Ya Rabbi muhammed aşkına yakma Ya Rabbi yolunda daim olana bağışla rızana giden yollara bağışla cahilliğin içine sokma Ya Rabbi arşına açılan ellere bağışla Muhammed Mustafanın özüne bağışla Fatmat_üz Zehra adlı kızına bağışla yetim yetamanın yüzüne bağışla huzurunda boynumuzu bükme Ya Rabbi… suçlarımızı başa kakma Ya Rabbi yakma Ya Rabbi muhammed aşkına Yakma Ya Rabbi Abdurrahman Önül Yaralıyım Medineye varamadım Gül kokusu alamadım Ben Resül’e doyamadım Yaralıyım yaralı yaralı Kabenin örtüsü kara Açtı yüreğime yara Bulunmaz derdime çare Yaralıyım yaralıyım yaralı Hacerül Esvedin tasi Akittin gözümden yasi Bulunmaz Resül’ün eşi Yaraliyim yaraliyim yarali Elimden tut kaldir beni Ya vuslata erdir beni Çok aglattin güldür beni Yaraliyim yaraliyim yaralı Sende Birgün Ölceksin Akşam olur güneş batar gönül derdine dert katar bu toprakta neler yatar sende birgün oleceksin ![]() ![]() ![]() Tövbe et yalvar Allaha bir daha dönme günaha bu dünyadan göçüp giden geriye dönmez bir daha ![]() ![]() ![]() Dünya fani baki değil hakka kul ol hakka eğil ey dostum sen şunu iyi bil sende bir gün öleceksin ![]() ![]() ![]() Kimsenin kalbini kırma seven kulları ayırma fırsat eldeyken kaçırma sende bir gün öleceksin ![]() ![]() ![]() Belki bu gün belki yarın tez biter ömür baharın faydası yok bu diyarın sende bir gün öleceksin ![]() ![]() ![]() Tövbe et yalvar Allaha bir daha dönme günaha bu dünyadan göçüp giden geriye dönmez bir daha ![]() ![]() ![]() Ramazan İlahisi Ey rahmeti bol padişah, Cürmüm ile geldim sana, Ben eyledim hadsiz günah, Cürmüm ile geldim sana ![]() Subhan Allah, Rahman Allah, Tüm dertlere derman Allah, Ben eyledim hadsiz günah, Cürmüm ile geldim sana ![]() Senden utanmadım heman, Ettim hata gizli ayan, Vurma yüzüme el aman, Cürmüm ile geldim sana ![]() Subhan Allah, Rahman Allah, Tüm dertlere derman Allah, Ben eyledim hadsiz günah, Cürmüm ile geldim sana ![]() Senin adın Gaffar iken, Ayb örtücü Settar iken, Kime gidem sen var iken, Cürmüm ile geldim sana Subhan Allah, Rahman Allah, Tüm dertlere derman Allah, Ben eyledim hadsiz günah, Cürmüm ile geldim sana ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Ramazanda Söylenen İlahi Sözleri |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ramazanda Söylenen İlahi SözleriAllah-u Allah (Hicaz) Ömrün bitirmiş viranemiyem Aklın yitirmiş divanemiyem Allahu Allah Allahu Allah Allahu Allah Allahu Allah Kanat vururum, döner dururum Yanar kurururm, pervanemiyem Allahu Allah Allahu Allah Allahu Allah Allahu Allah Yaşlı gözlerim, tutmaz dizlerim Yolun izlerim, mestanemiyem Allahu Allah Allahu Allah Allahu Allah Allahu Allah Aşkî can feda, olsa ne fayda Aşk oku yayda, kemanemiyem Allahu Allah Allahu Allah Allahu Allah Allahu Allah Sevdim Seni Mabuduma Sevdim seni Mabuduma, canan diye sevdim Bir ben değil alem sana hayran diye sevdim Evladı ıyalden geçerek ben ravzana geldim Ahlakını methetmede Kur'an diye sevdim Kurbanın olam şahı resul, kovma kapından Didarına müştak olan yezdan diye sevdim Mahşerde nebiler bile senden medet ister Gül yüzlü melekler sana hayran diye sevdim ![]() ![]() ![]() Gül yüzünü rüyamızda Gül yüzünü rüyamızda Gürelim ya RESULALLAH Gül bahçene dünyamızda Girelim ya RESULALLAH Sensin gönüller sultanı Getiren yüce Kur'anı Uğruna tendeki canı Verelim ya RESULALLAH Aşkınla yaşarır gözler Hasretinle yanar özler Mubarek ravzana yüzler Sürelim ya RESULALLAH Veda edip masivaya Yalvarıp yüce Mevlaya Şefaat - Mustafa' ya Erelim ya RASULALLAH Levlake dedi sana Hak Bağışla yüzümüze bak Huzurullaha yüzü ak Varalım ya RASULALLAH Derviş derki kardeşlere Çok selavat ver kardeşlere Gül yüzünü göre göre Ölelim ya RASULALLAH Kâbe'nin Yolları Kâbe'nin yolları bölük bölüktür Benim ciğerciğim delik deliktir Dünya dedikleri bir gölgeliktir Canım Kâbem varsam sana Yüzüm gözüm sürsem sana Eşim dostum yüklesinler yükümü Komşularım helal etsin hakkını Görmez oldum ırak ile yakını Canım Kâbem varsam sana Yüzüm gözüm sürsem sana Taleal Bedru Aleyna (AYDOĞDU ÜZERİMİZE) Taleal bedru aleyna Minseniyyatil veda Vecebeş Şükrü aleyna Madea lillahida Eyyühel Meb üsü fiyha Citebil emril muta Cite şerreftel medine Merhaba ya hayrada Ay doğdu Üzerimize Veda tepelerinden Şükür gerekti bizlere Allah'a davetinden Sen Güneşsin Sen Aysın Sen nur üstüne nursun Sen süreyya ışığısın Ey Sevgili Ey Rasul |
![]() |
![]() |
|