![]() |
Allah’A İnandım Demek Yeter Mi? |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Allah’A İnandım Demek Yeter Mi?Allah’a inandım demek yeter mi? Sual: Bir arkadaş, (Hiçbir şey kendiliğinden olamayacağı için Allah’a inanıyorum, ama dinlere, peygamberlere, kitaplara, ahirete inanmıyorum) diyor ![]() CEVAP O, kesinlikle Allah’a inanmıyor ![]() ![]() ![]() ![]() İstisnalar hariç, bütün fen adamları, bu kâinatın kendiliğinden var olmadığını, bir yaratıcısının bulunduğunu ittifakla bildirmişlerdir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() (Sizi boş yere yarattığımızı mı sandınız?) [Müminun 115] İnsan denilen makinenin de, bir kullanma tarifesi vardır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ortada bir eser varsa, bu eseri elbette meydana getiren biri vardır ![]() ![]() ![]() (Aklı olmayanın dini de yoktur ![]() (Akıllı kimse, Allah’a ve Peygamberine inanan ve ibadetlerini yapandır ![]() ![]() (Aklı olan kimse iman eder ![]() Şu halde ben Allah’a inanıyorum diyen akıllı kimsenin, kitaplara ve peygamberlere de iman etmesi ve ibadetlerini yapması, haramlardan kaçması gerekir ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Allah’A İnandım Demek Yeter Mi? |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Allah’A İnandım Demek Yeter Mi?BAŞKA BİR CEVAP O elbette onun emir ve yasaklarına da inanması gerekir ![]() İstisnalar hariç insan denilen bu muazzam makineyi yaratıp başıboş bırakmamıştır ![]() (Sizi boş yere yarattığımızı mı sandınız?) [Müminun 115] İnsan denilen makinenin de peygamberlere de inanması gerekir ![]() Ortada bir eser varsa (Düşünmüyor musunuz?) diye ikaz edilmektedir ![]() (Aklı olmayanın dini de yoktur ![]() (Akıllı kimse Allah’a ve Peygamberine inanan ve ibadetlerini yapandır ![]() ![]() (Aklı olan kimse iman eder ![]() Şu halde ben Allah’a inanıyorum diyen akıllı kimsenin haramlardan kaçması gerekir ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|