![]() |
Allah’İn Rahmeti Lüzumsuz Değildir |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Allah’İn Rahmeti Lüzumsuz DeğildirAllah’ın rahmeti lüzumsuz değildir Sual: Bir arkadaş, “iman etmek için kelime-i şehadetteki Muhammedün Resulullaha lüzum yok, la ilahe illallah demek yetişir” dedi ![]() CEVAP Kelime-i şehadetin manası şudur: (Ben şehadet ederim ki, yani görmüş gibi bilirim ve bildiririm ki, Allah’tan başka ilah yoktur ![]() ![]() Peygamberlere iman, imanın şartıdır ![]() ![]() ![]() (Muhammedün Resulullaha lüzum yok) demek, İslamiyet’in bildirdiği şeylere inanmayın demenin başka şeklidir ![]() ![]() İnanmak tabirinin bir manası da beğenmek demektir ![]() ![]() ![]() ![]() (Muhammedün Resulullaha lüzum yok) demek, Allah’ın rahmetine lüzum yok demek midir yoksa Allah’a da, Kur’ana da, Peygambere de inanmayın demek midir? Kur’an-ı kerim baştan sona kadar Resulullah efendimizi övmektedir ![]() (Biz seni âlemlere rahmet olarak gönderdik ![]() (De ki, ey insanlar, ben, Allah’ın hepiniz için gönderdiği Resulüyüm ![]() (Biz seni bütün insanlara müjdeleyici ve uyarıcı olarak gönderdik; fakat insanların çoğu bunu bilmez ![]() Resule uymak şarttır (Muhammedün Resulullaha lüzum yok) demek, Resulullaha uymaya lüzum yok demek midir? Allahü teâlâ defalarca, Muhammed aleyhisselama iman edip uymayı emrediyor, uymayan Müslüman olamaz, kâfir olur buyuruyor ![]() (Resulüme uyun ki, doğru yolu bulun!) [Nur 54] (De ki, “Allah’a ve Peygambere itaat edin! Eğer [uymayıp] yüz çevirirlerse, [kâfir olurlar] Elbette Allah kâfirleri sevmez ![]() (Allah’a ve Resulüne inanmayan [kâfir olur] kâfirler için de çılgın bir ateş hazırladık ![]() (Allah ve Resulü, bir işte hüküm verince, artık inanmış kadın ve erkeğe, o işi kendi isteğine göre, tercih, seçme hakkı kalmaz ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Allah’İn Rahmeti Lüzumsuz Değildir |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Allah’İn Rahmeti Lüzumsuz DeğildirKelime-i şehadetin manası şudur: (Ben şehadet ederim ki Muhammed aleyhisselam Onun kulu ve resulüdür ![]() Peygamberlere iman imanın şartıdır ![]() ![]() ![]() (Muhammedün Resulullaha lüzum yok) demek hadis-i kudsilerde defalarca hiç bildirilir miydi? İnanmak tabirinin bir manası da beğenmek demektir ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|