![]() |
Hz Yusuf Peygamberin Duası |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hz Yusuf Peygamberin DuasıHz Yusuf Peygamberin Duası Hz Yusuf un Duası "RABBİM BANA İSTEMEMEYİ İSTEYEBİLMEYİ NASİB ET" Züleyha, gecesinin güzelliğini sererken Yusuf'un gözlerinin önüne, Yusuf da insandı ![]() ![]() Rabbim, bana istememeyi isteyebilmeyi nasib et ![]() Her şeyin kalpte başlayıp kalpte bittiği mevsimde, her şeyin kalpteki rengine göre isim aldığı yerde Yusuf bu duasındaydı ![]() ![]() Değil mi ki ilk bakışta Züleyha Yusuf'a ötelerden gelen bir ses, bir cennet çiçeği gibi, susuzluğunun farkında bile olmayan çöl toprağına inen bir yağmur defteri ![]() Züleyha sılaya davet, ilk bakışta ![]() Çünkü nefis sonsuzluğu vaad ederek yanıltıyor, Şeytan; hayrı hayr, şerri şer göremeyeni, eşyanın hakikatine inemeyeni, ilk bakışta mavera ile kandırıyor ![]() Vaad: Ezel sevinci, ebed muştusu, vera, ilk bakışta ![]() Züleyha: Ezel, ebed, mavera, ilk bakışta ![]() Yasak bahçe, memnu meyve, zehirli sarmaşık aşeka: Züleyha son bakışta ![]() Üstelik "Rabbinden bir işaret görmeseydi Yusuf da onu isteyecekti " ![]() Yusuf'un içinde işaretin gerçekleştirici gücü, Yusuf içinde istememeyi isteyebileceği işareti gördü ![]() Yüzünü gök katlarına çevirdi de, Rabbim, dedi, kuyunun karanlığında beni yalnız bırakmayan,karanlığın ve derinliğin korkusunu bir anda aydınlığa, ümitsizliğimi bir anda muştuya çeviren o zaman, hâlâ koruman altında değil miyim, suç mu yazdın yoksa alnımdaki yazıya? Bütün insanlarla birlikte benim de içimde taşıdığım, gizli ya da aşikar olan o meyil,şimdi daha derin bir kuyuda değil miyim, ki insan değil miyim? Sen tutmazsan elimden şüphesiz meyledenlerden olurum ![]() Düştüğüm kuyudan daha derin ve karanlık bir kuyu değil mi güzeller güzeli Züleyha? Tut elimden yoksa boş yere mi göründü o rüya bana? Rabbim , dedi, Yusuf, sen bana, kendi isteğimin dışında şu iklimde ve şu odada bulunduğum şu anda, Züleyha'yı istememeyi isteyebilmeyi nasib et ![]() ![]() Değil mi ki isteğe yaklaşınca, istememeyi istemek artık imkansızlaşır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Öyleyse aslolan: "Yaklaşma" ![]() ![]() ![]() Rabbim , diye, devam etti Yusuf duasına ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Böyle dua edince Yusuf, ona Rabbinden bir işaret geldi ![]() ![]() Mâsun ve mâsum olan Yusuf bu duayı etmiş olabilme yürekliliğiyle peygamberdi ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|