![]() |
Anlayışa Göre Konuşmak |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Anlayışa Göre KonuşmakAnlayışa göre konuşmak Hikmet ehli zatlar buyuruyor ki: Fitneyi önlemek, Müslümanın şiarı olmalıdır, çünkü fitneye sebep olmak çok büyük günahtır ![]() ![]() Müslümanın her konuştuğu doğru olmalı, ama her doğru olanı, her yerde konuşmamalı ![]() ![]() ![]() Bir kimse, çok sevdiği devesini kaybeder, çok arar, ama bulamaz ![]() ![]() ![]() - Hocam, ben devemi kaybettim, yerini de siz biliyormuşsunuz ![]() - Allah Allah ben ne bileyim, nereden çıkardın bunu? - Bir talebeniz söyledi ![]() ![]() O talebeyi çağırırlar ![]() - Sen buna ne dedin? - Buna çok acıdım, devesini çok sevdiği için de, söylemek zorunda kaldım ![]() - Ne söyledin? - (Bizim hocamız bir gün buyurdu ki, evliya zatlar bütün dünyayı bir tabağın içinde görürler, deve de onun içinde ![]() ![]() - Öyle mi, sen şöyle dur bakalım ![]() Devesini kaybeden kişiye de der ki: - Zannedersem deve falan evin yanındaki ağaca iple bağlı, git oradan al! Adam sevinçle gidince, o zat talebeye der ki: - Bak evladım, üç kişinin arasında konuşulanlar farklı olur, on kişinin arasında konuşulanlar daha farklı olur, kalabalıkta konuşulanlar daha da farklı olur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|