![]() |
Cemaatle Nasıl Namaz Kılınır |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Cemaatle Nasıl Namaz KılınırCamide Cemaatle Namaz Nasıl Kılınır Namazın Cemaatle Kılınışı İmama uyarak cemaatle namaz kılan kimse hem kılınacak namaza, hem de imama uymaya niyet eder ![]() 1) Şöyle niyet eder: "Niyet ettim Allah rızası için bugünkü öğle namazının farzını kılmaya, uydum imama" Cemaatle kılınan bütün namazlarda imama uyan kimse niyetin sonuna "uydum imama" cümlesini ilâve eder ![]() 2) İmam tekbir alınca cemaat da hemen onun peşinden tekbir alarak ellerini bağlar ve gizlice "Sübhaneke"yi okuyup Euzu besmele çeker ve susar ![]() ![]() ![]() ![]() 3) Rükû»a varınca cemaat burada, üç kere "Sübhâne Rabbiye'l-azim" der ![]() ![]() Secdelerde de üçer kere "Sübhâne Rabbiye'l-â'lâ" söyler ![]() 4) Oturuşlarda imamla birlikte cemaat da "Ettehiyyatü, Allâhümme salli, Allâhümme barik, Rabbenâ âtina ve Rabbenağfirlî" dualarını okur ve yine imamla beraber selâm verir ![]() İmamın peşinde cemaatle namaz kılan kimse, tekbir alırken, rükû»a varırken, rükû»dan ayağa kalkarken, secdeye giderken, secdeden kalkarken ve selâm verirken imamı takibedecek, ondan öne geçmeyecektir ![]() Bir rek'atın rükû»unda yani imam rükû»dan henüz doğrulmadan niyet edip tekbir alan ve rükû»da imama uymuş olan kimse o rek'ata yetişmiş sayılır ![]() |
![]() |
![]() |
|