![]() |
Kıyamet Günü Şefaat Nasıl Olur |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kıyamet Günü Şefaat Nasıl Olurkıyamet günü şefaat nasıl olur ? mahşer gününde peygamberimizin şefaati −‘Ya Muhammed! Başını kaldır ![]() “Kıyamet günü olacaklarla ilgili şeyleri yazabilir misiniz?” : Bu konu hakkında ki hadis şöyledir: Enes bin Malik (Radiyallahu Anh) şöyle dedi: “Nebi (Sallallahu Aleyhi ve Sellem): ‘Allah, kıyamet gününde mü’minleri toplar ![]() Onlar: −İçinde bulunduğumuz bu durumumuzdan bizi kurtarması için Rabbimizden şefaat istesek derler ![]() Müteakiben Adem aleyhisselam’a gelirler ve: −‘Ey Adem! İnsanların sıkıntı da olduğunu görmüyor musun!? Allah seni kendi eliyle yarattı! Meleklerini sana secde ettirdi ve her şeyin ismini sana öğretti ![]() ![]() Adem aleyhisselam: −‘Ben buna ehil değilim!’ der ve onlara işlemiş olduğu o ağaçtan yeme hatasını zikreder ![]() Sonra Adem aleyhisselam: −‘Fakat sizler Nuh’a gidin! Çünkü o, Allah’ın, yeryüzü ahalisine gönderdiği ilk Rasuldür’ der ![]() İnsanlar Nuh aleyhisselam’a gelir ve ondan şefaat isterler ![]() Nuh aleyhisselam da: −‘Ben buna ehil değilim!’ der ve işlediği bir hatayı zikreder ![]() Sonra Nuh aleyhisselam: −‘Rahmân’ın Halili olan İbrahim’e gidin!’ der ![]() İnsanlar İbrahim aleyhisselam’a gelip ondan şefaat isterler ![]() İbrahim aleyhisselam’da: −‘Ben buna ehil değilim!’ der ve onlara işlediği hataları zikreder ![]() Sonra İbrahim aleyhisselam: −‘Fakat siz, Allah’ın kendisine Tevrat’ı verdiği ve kendisiyle konuştuğu kulu Musa’ya gidin!’ der ![]() Onlar Musa aleyhisselam’a giderler ![]() Musa aleyhisselam’da: −‘Ben buna ehil değilim! der ve bir hatasını zikreder ![]() Sonra Musa aleyhisselam: −‘Fakat sizler Allah’ın Kulu, Rasulü, kelimesi ve ruhu olan İsa’ya gidin!’ der ![]() Onlar da İsa aleyhisselam’a gelirler ![]() İsa aleyhisselam’da: −‘Ben buna ehil değilim! Fakat siz geçmiş ve geri kalmış günahları bağışlanmış bir kul olan Muhammed’e gidin!’ der ![]() Bunun üzerine insanlar bana gelirler ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sonra Allah tarafından bana: −‘Ya Muhammed! Başını kaldır ![]() ![]() Ben, Allah’ın bana öğrettiği birçok hamdlerle Rabb’ime hamd ederim ![]() ![]() Buhari 7281, Müslim 193/322 |
![]() |
![]() |
|