![]() |
En Güzel Sevgili |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() En Güzel SevgiliSevgililer Gününde Böyle Bir Sevgiliniz olsun sevgililer günü Hoş geldin ey Sevgili En Güzel Sevgili Kainatın rehberi, Enbiyalar silsilesinin en kutlu halkası,Alemlere rahmet efendim Hoş geldin… ![]() Gelişin ve varlığın ziyadesiyle aydınlatırken cihanı;aydınlanan sadece dünya değil !…Tüm kalplerimiz,yüzlerimiz, gönüllerimiz , tüm ufuklar ,alemler aydınlandı ![]() Zifiri karanlığa mahkum olmuş gönüllerin cilası,iflah olmaz haramilere ve en merhametsiz vicdanlara iz’an ,sevgi,merhamet,kardeşlik,samimiyet,barış ve aşk yükleyen sevgili Hoş geldin… ![]() Vahşet ve cehaletin tüm alanları kapladığı dönemde;yeniden insanlığa dönüş yollarını ve muştularını sunan kutlu elçi Hoş geldin… ![]() İnsanlığa numune-i timsal olarak sunulan,Kur’an da yüce ahlakı övülerek ;temsil,şeref ve izzet makamında; insanlığına –insanlığa- parmak ısırtır derecede kulluk makamına talip olan “ABDÜHÜ” onun makamının kulu ve hitabının sahibi efendim Hoş geldin… Sen olmasaydın bu alemi yaratmazdım diyen yüce rabbin; “HABİB “en yüce iltifatına mazhar ;Aşk ve muhabbetin kaynağı olan sevgili Hoş geldin…”RASÜL” “ALLAH” İsm-i şerifleriyle izzet ve ikram sahibi Allah (c ![]() ![]() ![]() Adıyla,canıyla,başıyla nurlu yolun yorulmaz fedaisi; çilenin-hüznün ;yetim ve öksüzün ,kimsesizlerin sahibi;sahipsizlerin en yüce sahibinin yetimi Hoş geldin… ![]() ![]() Gözlerin nuru ,gönüller sururu ,Hasta kaplere şifa , dertli gönüllere deva , tüm cihana pür safa Muhammed Mustafa efendim hoş geldin…Kavruk çöllerin esen meltemi,suyu, yağmuru,güneşi, İklimler sultanı peygamberim Hoş geldin… Şahadet ediyorum –ediyoruz- inanıyoruz ki , seni gönderen, bir olan ,kainatın ,mahlukatın,mevcudatın sahibine , yaratıcına , en büyük olduğuna -ondan başka ilah olmadığına- ve Yine insanlığın en şereflisi , Kulluk Makamının en mükerrem Kulu ; Alemlerin efendisi,Cennet-i Firdevsin ,Kevserin,Makamı Mahmud-un , Hamd sancağının sahibi,Allah (c ![]() Gözümüze , gönlümüze , ruhumuza, evimize , yurdumuza hoş geldin ya nebi… ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yedi iklimin sonsuz bahçesinde… ![]() ![]() Rûhum sana âşık, sana hayrandır Efendim, Bir ben değil, âlem sana kurbandır Efendim ![]() Doğ kalbime bir lâhzacık ey Nur-i dilârâ, Nûrun ki; gönül derdime dermandır Efendim ![]() ![]() ![]() Aşkınla buhurdan gibi tütmekde bu kalbim, Sensiz bana cennet bile hicrandır Efendim ![]() ![]() ![]() Ali Ulvi KURUCU |
![]() |
![]() |
|